Obţinerea ouălor pătrate

presa pentru oua patrate

Dispozitivul de faţă pe cât este de simplu, pe atât de spectaculoase sunt reacţiile pe care le provoacă în rândul invitaţilor la masă, deoarece utilizarea unor ouă pătrate în cadrul aranjamentelor culinare nu va scăpa niciodată neobservată. Este vorba despre o mică presă compusă din 4 piese de material plastic transparent, care permite imprimarea formei pătrate (mai corect spus a formei cubice) ouălor fierte tari.

Modul de utilizare este extrem de simplu. Se fierbe un ou tare, se decojeşte cât încă este cald şi se introduce în corpul presei. Se pune deasupra „pistonul” pătrat după care se înşurubează capacul până când oul a ocupat tot spaţiul disponibil în colţurile presei şi se pune în apă rece (preferabil cu gheaţă) pentru 10-15 minute, timp necesar pentru ca forma să se păstreze şi după extragerea din presă. Operaţiunea poate fi urmărită în filmuleţul următor:


Ideal ar fi să aveţi cel puţin 2-3 prese de ouă şi un număr mai mare când aveţi de preparat o gustare pentru mai multe persoane. Dacă însă nu dispuneţi de un număr îndeajuns de prese pentru a forma ouăle în timp util, puteţi aplica o procedură care vă scoate din încurcătură. În primul rând ouăle se vor păstra în apa fierbinte pentru a-şi menţine elasticitatea până când le vine rândul. Se respectă paşii anteriori până umpleţi presele disponibile. Continuaţi cu curăţarea oului următor şi apoi scoateţi din apă prima presă. Extrageţi din ea oul format şi în reintroduceţi în apa rece pentru a-şi continua răcirea şi a i se consolida forma. Apoi introduceţi oul proaspăt curăţat în presă şi treceţi la curăţarea unuia nou, pentru a doua presă.

sugestie de prezentare oua patrate

Sursa foto

Aranjamentele culinare obţinute vor impresiona plăcut oaspeţii. Puteţi de asemenea convinge bunica de la sat că găinile din curte au început să facă ouă pătrate. De asemenea forma originală vă poate veni în ajutor dacă aveţi copii mofturoşi când vine vorba de mâncare.

Presa pentru ouă pătrate Eddingtons Egg Cuber în România poate fi cumpărată de la adevarulshop.ro sau din străinătate de pe Amazon UK.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress