Aero Sphere Fan, un ventilator elegant

ventilator de camera ornamental

Ventilatoarele de birou există într-o infinitate de forme constructive, mergând până la cele fără ventilator de la Dyson. Cu toate acestea Aero Sphere Fan reuşeşte să vină cu un design nou, surprinzător prin simplitatea şi eleganţa sa. Este un aparat electrocasnic, dar în aceeaşi timp este o sculptură, un obiect de decor deosebit. În paranteză fie spus, a fost premiat la mai multe concursuri de design, printre care şi celebrul Red Dot Award.

Aero Sphere are o carcasă de forma picăturii de apă, arătând ca decupată dintr-o structură de tip fagure. De aici provine pe de o parte aspectul său deosebit, pe de alta câteva caracteristici funcţionale.

Datorită faptului că aerul propulsat de elice trece prin sistemul de tuburi ai structurii, se reduc turbulenţele şi jetul de aer canalizat ajunge la o distanţă mai mare decât la un ventilator normal. Tot datorită structurii fagure a carcasei sferice, palele elicei sunt protejate, fiind mult mai greu accesibile pentru, de exemplu, degetele unui copilaş curios.

Ventilatorul Aero Sphere permite controlul de la distanţă printr-o mică telecomandă inclusă în pachet. Dispune de trei viteze de lucru (pentru jet puternic, mediu şi o adiere blândă) şi tot trei setări posibile pentru temporizatorul de oprire programată: 30 de minute, o oră şi 4 ore.

Poziţia ventilatorului este reglabilă datorită tălpii sale, dar poate fi folosită şi fără aceasta, aşezată direct pe podea sau pe birou. Are dimensiunile de 21x21x27 cm şi o greutate de aproximativ un kilogram. Se alimentează la tensiunea de 12 volţi, fiind livrat împreună cu un adaptor.

Aero Sphere este produs în Japonia şi comercializat de către Idea International, fiind disponibil în două culori: alb şi negru. Poate fi procurat şi prin intermediul amazon.com, la un preţ de aproximativ 100 $, la care se adaugă necesitatea schimbării alimentatorului american cu unul european (o formalitate, alimentatoare de 12V sunt câtă frunză şi iarbă).

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Un comentariu to “Aero Sphere Fan, un ventilator elegant”

  1. Virgil spune:

    L-am achizitionat din Japonia. Trebuie achizitionat doar adaptor de priza 110/220Vdeoarece alimentatorul suporta tensiuni de la 100-240V.

Răspunde

Powered by WordPress