Despre noi

Alegerea electrocasnicelor potrivite se poate dovedi o experienţă frustrantă pentru oricine ia în considerare şi alte aspecte în afara preţului cel mai mic. Oferta magazinelor este limitată, iar preţul cel mai mare nu garantează şi calitatea cea mai bună. Uneori se întârzie mult cu expunerea pe raft a ultimelor produse, până la epuizarea stocului celor vechi. Ideea de lichidare de stoc la preţuri reduse este încă rară în România.

O altă problemă este lipsa personalului calificat din magazine. Sunt rare cazurile când aceştia pot oferi consultanţă de calitate, fără a se lăsa influenţaţi de target-uri de vânzări, de bonusurile care însoţesc vânzarea anumitor produse ş.a.m.d. Chiar şi când aveţi şansa de a sta de vorbă cu un personal priceput, opţiunile pe care vi le poate expune sunt limitate de varietatea redusă a aparatelor aflate pe stoc.

Acestea sunt câteva din motivele pentru care cumpărăturile pe internet au o amploare tot mai mare când este vorba despre bunuri de folosinţă îndelungată. Mai mult decât atât, de la aderarea ţării noastre la UE a crescut fantastic oferta de bunuri la care avem acces fără complicaţii legate taxe vamale, TVA şi alte piedici existente înainte de a face parte din marea piaţă comună europeană. Practic avem posibilitatea de a cumpăra orice, de oriunde de pe continent, la fel de simplu ca şi când am cumpăra din România. Acest aspect este important deoarece ne oferă acces şi la produsele unor branduri absente de pe piaţa românească.

Siteul de faţă se doreşte a fi un ghid privind criteriile de avut în vedere la achiziţionarea electrocasnicelor. În paginile acestea vom încerca să sintetizăm cât mai multe lucruri utile învăţate din experienţă de-a lungul anilor şi nu în ultimul rând din experienţa oamenilor din service-uri, cei pe mâna cărora ajung electrocasnicele care cedează. Paginile din secţiunea „Ghid de achiziţie” vor fi permanent actualizate în funcţie de evoluţia pieţei.

Nu suntem şi nici nu vom încerca să fim un comparator de preţuri. Piaţa este foarte dinamică, iar în caz de eventuale probleme seriozitatea vânzătorului valorează mai mult decât câţiva lei în plus sau în minus la momentul cumpărării. Când vom nominaliza produse în paginile noastre, vom indica pagina produsului de pe eMag.ro în cazul celor existente pe piaţa românească şi Amazon.co.uk pentru cele care (încă) nu sunt prezente la noi. eMag este cel mai mare retailer de bunuri electronice şi electrocasnice din România, iar Amazon cred că nu mai necesită prezentare. Am ales filiala din Marea Britanie a Amazon deoarece fiind în Europa, se cumpără de la ei la fel de simplu ca de la orice firmă românească. Evităm filiala americană deoarece chiar dacă uneori acolo sunt cele mai mici preţuri din lume, acest avantaj se pierde după ce se adaugă costurile transportului peste ocean, asigurarea de transport, taxele vamale şi TVA.

Facebooktwitter
Powered by WordPress