CinniBird, creion pentru ornat băuturi şi preparate culinare

Creion desenare cu condimente pe cafea sau alimente

Cu toţii am rămas impresionaţi, la un moment dat, de fotografii cu desene care mai de care mai spectaculoase pe suprafaţa unei ceşti de cafea. Latte art, cum se numeşte, necesită ceva talent şi îndemânare pentru crearea acelor efecte vizuale deosebite. Graţie invenţiei unui studio de design din Budapesta, arta ornării băuturilor sau a preparatelor culinare a devenit accesibilă tuturor.

CinniBird este probabil singurul gadget de bucătărie care permite scrierea unor mesaje sau crearea unor desene complexe din materiale absolut naturale, folosite în alimentaţie zi de zi. Poate scrie cu scorţişoară, pudră de cacao sau cacao instant gen Nesquik, piper măcinat, boia de ardei, pătrunjel uscat măcinat, zahăr praf şi multe altele.

Orice condiment care se prezintă sub formă de pulbere poate servi pe post de „cerneală” pentru CinniBird şi de ornament alimentar. Plantele aromatice uscate dacă nu sunt destul de fin măcinate, le putem aduce la granulaţia necesară în doar câteva secunde într-o râşniţă de cafea.

Înainte de utilizare condimentele este bine să fie strecurate printr-o sită foarte fină, pentru a evita ca eventuale particule mai măricele să înfunde vârful creionului. Dacă nu va fi folosit pentru mai mult timp, CinniBird trebuie curăţat de resturile de pulbere rămasă, ca să nu riscăm ca aceasta să se întărească în aparat din cauza umezelii din aer.

Pentru funcţionare aparatul foloseşte două baterii de 1,5 volţi tip pastilă, ca de ceas, model LR44. O simplă apăsare de buton şi cerneala începe să curgă. În funcţie de viteza cu care deplasăm creionul vom obţine linii mai subţiri sau mai groase.

CinniBird este foarte simplu de utilizat, iar forma ergonomică contribuie şi ea la acest aspect. Poate fi folosit inclusiv de către copii. Poate dacă au ocazia să-şi decoreze singuri mâncarea, o vor mânca mai cu poftă.

O utilitate aparte pentru creionul cu condimente CinniBird putem găsi cu ocazia unor petreceri, mese cu oaspeţi sau alte ocazii deosebite.

Mai multe detalii găsiţi pe cinnibird.com şi tot de aici poate fi cumpărat. Este disponibil în mai multe variante de colorit şi de prezentare.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress