Dispozitiv pentru banane umplute

dispozitiv pentru umplere banane cu cremă ciocolata

Bananele sunt una dintre cele mai sănătoase fructe exotice şi, fiind delicioase, sunt şi cele mai populare. Datorită consistenţei foarte fine a miezului, bananele sunt folosite şi pentru asigurarea unei consistenţe cremoase în unele tipuri de aparate de făcut îngheţată. Ca desert dulce ţin cu succes locul unor preparate industriale deloc benefice pentru sănătate sau pentru siluetă.

Totuşi uneori pofta de ceva diferit este prea mare, la fel şi tentaţia de a mânca diverse dulciuri pentru a o astâmpăra. Dar de ce am mânca ceva de 10 ori mai nesănătos, când putem apela la ceva sănătos şi să o „stricăm” numai puţin?

Asta a fost ideea care a dus la inventarea dispozitivului Destapa Banana Stuffer. Această ustensilă de bucătărie permite umplerea bananei, mai precis a zonei centrale a miezului bananei, cu cremă de ciocolată (gen Nutella), unt de arahide, miere de albine, pastă de fructe, frişcă, dulceaţă, iaurt etc. Obţinem astfel un desert doar ceva mai puţin sănătos decât o banană bună, dar mult superioară dulciurilor de producţie industrială din comerţ.

Ca şi funcţionare, Destapa Banana Stuffer este o ustensilă destul de simplă. Alegem o banană cât mai dreaptă posibil şi o introducem într-un suport tubular în care va sta fixă. O introducem aşa cum este, cu tot cu coajă, cu vârful în sus. Apoi cu ajutorul unui tub metalic forăm o gaură prin centrul bananei, până aproape de cotor. După care injectăm umplutura dorită în gaura creată.

Umplutura poate fi mai lichidă dacă vom mânca banana imediat, sau vom alege o umplutură mai groasă, mai solidă, dacă banana va fi consumată mai târziu. De exemplu dacă o vom da copilului ca gustare pentru la grădini?ă.

Clipul de mai jos exemplifică bine folosirea dispozitivului, chiar dacă este un clip în care abundă acel tip de entuziasm forţat, retard, specific prezentărilor de teleshoping.

Din punctul meu de vedere dispozitivul de umplut banane este o invenţie aproape inutilă. Nu mi se pare oportună utilizarea frecventă a lui, bananele fiind numai bune aşa cum vin ele din natură. Sau din supermarket. Însă voturile de pe Amazon arată că este posibil să mă înşel, produsul fiind apreciat de cumpărători.

Pe de altă parte ustensile de bucătărie de acest gen pot avea şi alte utilizări ca de exemplu pentru găurit un morcov, un castravete sau alte legume de format drept şi lung. Asta fie pentru scopuri ornamentale, fie pentru cazul în care chiar vrem să umplem o legumă cu ceva. Ghidajul am tijei de găurire asigură o cursă dreaptă şi o gaură bine centrată.

Destapa Banana filler/stuffer poate fi cumpărată de pe Amazon. Mai multe detalii pe siteul producătorului, destapabanana.com.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress