GE Cafe, combina frigorifică cu dozator de cafea

Combina frigorifica cu dozator de cafea

Este ceva comun ca, de la un nivel în sus, combinele frigorifice să fie dotate cu dozator de apă rece, apă caldă şi chiar de cuburi de gheaţă. Care este următorul pas? Cineva a crezut că frigiderul cu dozator de bere va da lovitura, dar s-a înşelat. Acum a venit rândul celor de la General Electric să-şi încerce norocul integrând în uşa frigiderului, alături de dozatorul de apă rece/caldă, un aparat de făcut cafea.

Cât de inspirată este ideea ne-o va arăta piaţa. Până atunci putem presupune că are ceva potenţial, cafeaua fiind una dintre cele mai consumate băuturi, în special dimineaţa. Rămâne de văzut câţi vor alege un aparat de cafea integrat în combina frigorifică în locul unuia dedicat. Aspectul este cu atât mai neclar, cu cât există o mulţime de modalităţi de a prepara cafeaua, iar consumatorii ţin uneori destul de mult la preferinţele personale.

General Electric mizează pe rezultate unui studiu care arată că, în 2014, 25% din consumatorii din SUA consumau cafea preparată în aparate monodoză pe bază de capsule. Segment aflat în creştere cu 50% faţă de anul precedent. Aceştia sunt principalul grup ţintă pentru noua combină frigorifică cu dozator de cafea.

În paranteză fie spus, aparatul de preparat cafea Keurig K-Cup din dotarea noii combine frigorifice nu este ceva impresionant prin sine, fiind doar un accesoriu din material plastic, ataşabil la dozatorul de apă fierbinte din uşa frigiderului. Dozatorul însă este mai sofisticat decât de obicei. Permite reglarea temperaturii apei în patru trepte predefinite + orice temperatură la alegere, ceea ce o face să fie foarte practică nu numai pentru cafea, ci şi pentru ceai sau alte necesităţi în bucătărie. Permite selectarea cantităţii de apă eliberate şi nu în ultimul rând permite controlul de la distanţă, prin telefon, ceea ce plasează această combină frigorifică în rândul celor smart, conectate la internetul lucrurilor.

Combina frigorifică GE Cafe va fi lansată pe piaţa americană în cursul acestui an. Dar dacă luăm în considerare că recent divizia de electrocasnice a grupului american General Electric a fost achiziţionată de Electrolux, este de aşteptat ca la un moment dat această dotare să fie disponibilă şi pe piaţa europeană. Mai ales că nu-i ceva complicat, ci doar un accesoriu ataşat dozatorului de apă caldă.

Combina frigorifica cu dozator de cafea

Sursa: General Electric Appliances

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress