Hotele Falmec E.ion – noul concept de purificare şi ionizare a aerului în bucătărie

Hote e-ion cu purificarea aerului

Falmec, producătorul Italian care realizează numai hote de bucătărie a dezvoltat Tehnologia Bipolară Controlată, prin intermediul căreia se restabileşte echilibrul ionic optim mediului de viaţă, aerul fiind purificat şi igienizat iar mirosul fiind redus cu până la 70-95%.

Principalele avantaje ale hotelor Falmec E.ion sunt:

  • capacitate de filtrare ridicată
  • funcţii avansate de purificare a aerului
  • nu necesită evacuare în exterior – economie substanţială de energie
  • monitorizarea permanentă a calităţii aerului
  • este atât hotă cât şi corp de iluminat
  • obiect de design

Pentru a explica care sunt avantajele acestei tehnologii revoluţionare, trebuie să vedem în primul rând ce înseamnă ionizare şi care sunt beneficiile ei.

În conformitate cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, gradul de concentraţie a ionilor negativi din aerul proaspăt nu ar trebui să scadă sub 1000 unităţi pe centimetru cub.

În natură, în aerul curat al munţilor, procesul de răspândire a ionilor este generat de cascade, valuri, fulgere. Falmec obţine acest efect printr-un câmp electric bipolar aplicat fluxului de aer generat de hota de bucătărie, având ca rezultat neutralizarea agenţilor poluanţi din atmosferă, cum ar fi: bacteriile, virusurile, particulele de praf, polenul, sporii, fumul de ţigară.

Toate hotele de bucătărie Falmec E.ion aspiră perimetral şi sunt dotate atât cu filtru metalic, care reţine grăsimea din aburul extras cât şi un filtru special gândit pentru aceste hote – Carbon Zeo – care creşte substanţial capacitatea de purificare.

Filtrul Carbon.Zeo nu necesită o întreţinere specială, regenerarea acestuia se realizează o dată la 2 ani, prin introducerea în cuptorul cu microunde la o temperatură de 200 gr. C pentru 2 ore şi se înlocuieşte odată la 4 ani.

Hotele Falmec E.ion dispun de:

  • senzori de calitate a aerului, care detectează prezenţa compuşilor organici volatili (VOC), a gazelor mirositoare, a fumului de ţigară, a amoniacului şi a altor impurităţi care sunt în aer, indicând calitatea acestuia.
  • modul automat pentru calitatea aerului – dacă senzorul detectează o scădere a calităţii aerului din încăpere, hota începe să funcţioneze, purificând şi igienizând aerul până când echilibrul iniţial este restabilit.
  • tehnologia E.ion System – funcţionare independentă. Funcţia de ionizare a aerului poate funcţiona independent de funcţia de eliminare a mirosurilor

Aerul este curat şi sănătos, fără a utiliza substanţe chimice sau tehnologia UV. Tuburile ionizante se curăţă la un interval de 18 luni, în condiţii normale de utilizare.

Analizele de calitate a aerului, realizate în urma prelevării probelor de aer de la diverse tipuri de alimente şi prepararea acestora, au arătat ca utilizarea sistemului de ionizare permite reducerea mirosurilor cu până la 70-95%.

Studiile şi testele care au fost efectuate în Laboratoarele de Olfactometrie Dinamică (LOD), sunt în conformitate cu standardul UNI 13725:2004. Folosirea tehnologiei de ionizare bipolară controlată nu implică răspândirea de ozon în mediul ambiental.

Informaţii suplimentare pe www.intax.ro sau www.falmec.ro

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress