Electrocasnicele necesare în căminul studenţesc

Electrocasnice camin studentesc

Începerea anului universitar înseamnă, pentru cei care vor locui în căminele studenţeşti, un efort suplimentar pentru dotarea camerei cu minimul necesar unui trai civilizat. Nu este vorba numai despre efortul financiar, ci şi de nevoia de a cântări bine deciziile luate prin prisma spaţiului limitat disponibil. În continuare trecem în revistă un minim de aparate electrocasnice necesare oricărui student aflat la început de drum.

Lista de mai jos cuprinde electrocasnicele cele mai utile în căminele facultăţilor, însă fiecare este liber să o adapteze după propriile nevoi şi posibilităţi.

1. Frigiderul

Frigiderul este de departe cel mai util aparat electrocasnic pentru un student aflat departe de casă. Uneori singurul. Mâncarea adusă de acasă trebuie obligatoriu păstrată la rece, prin urmare existenţa unui aparat frigorific este indispensabilă. Iar dacă veţi mânca numai la cantină sau restaurant, nu uitaţi că berea sau sticlele de suc tot vor trebui să stea undeva la rece.

Frigider de capacitate mica

De regulă un frigider micuţ este suficient. O combină frigorifică ar fi prea mare, iar congelatorul ar cel mai probabil ar rămâne nefolosit majoritatea timpului. Majoritatea frigiderelor au şi ele un mic compartiment de congelare, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru nevoi ocazionale.

Vedeţi aici lista cu frigiderele mici, cu capacitatea între 40 şi 200 de litri, disponibile în magazinele româneşti de electrocasnice.

2. Aparat de gătit

Nu neapărat de gătit, deşi sigur se va ajunge şi la asta, dar măcar pentru încălzirea alimentelor scoase din frigider tot va fi necesar să avem un mic aparat de gătit. Alegerile pot fi variate, depinde de fiecare ce preferă:

  • Plita-reşou electric este cea mai ieftină alegere, preţurile începând de la 60 lei. Cu una sau două ochiuri, sunt mici, uşoare (portabile în caz de nevoie) şi extrem de fiabile. Puteţi alege dintr-o gamă destul de variată de plite electrice la Adevărul Shop.ro.
  • Plita cu inducţie este la fel de compactă ca un reşou electric, dar mult mai rapidă şi mai eficientă. În plus modelele mai avansate sunt dotate cu sisteme de protecţie la supraîncălzire şi oprire automată dacă au fost uitate în funcţiune, lucruri care lipsesc la reşouri deşi sunt extrem de utile într-un mediu ca cel din cămine. Exemplu: Kenwood IH100, aparat cu un design superb.

Plita cu inductie portabila, independenta

  • Cuptorul electric este un aparat mai voluminos decât o plită, dar încălzeşte alimentele mai omogen, din toate direcţiile, nu numai de jos. Multe modele sunt dotate cu termostat, temporizator (timer sau ceas programabil), grill şi rotisor, ceea ce le extinde utilitatea. Exemple la eMag şi Adevărul Shop.
  • Cuptorul electric cu plită ar fi probabil cea mai bună alegere, acesta combinând două aparate într-unul singur, fără a-i creşte dimensiunile. Exemple: Rohnson R200 (capacitate 30 litri), Adler AD6011 (35 litri), Albatros A45BP1 (45 litri) şi Albatros A60BPRC1 (60 litri).

Cuptor electric cu doua plite resou electrice

  • Cuptorul cu microunde poate fi şi el o alegere bună, dar numai dacă nu ne deranjează restricţiile privind vasele şi alimentele cu care se pot utiliza. Exemple la eMag, Flanco şi Adevărul Shop.

3. Filtrul de cafea

Filtrul de cafea sau cafetiera este un alt aparat indispensabil, mai ales când trebuie să ne trezim devreme după o noapte albă. Sunt sute de modele disponibile în magazinele de electrocasnice de le internet, avem de unde alege un aparat bun, compact şi care să arate bine. Există şi modele cu râşniţă de cafea încorporată şi modele cu timer. Existenţa unui timer (ceas temporizator) ar putea fi foarte utilă. Dacă o programăm înainte de culcare, la trezire cafeaua ne va aştepta proaspătă, un lucru binevenit când suntem pe fugă. Vedeţi aici oferta eMag, Adevărul Shop şi Flanco. Cine doreşte, poate să aleagă un espressor de cafea.

Filtru de cafea, cafetiera

Acestea ar fi minimul necesar traiului în cămin, dar lista poate fi extinsă în funcţie de preferinţele personale ale fiecăruia. Se pot adăuga de exemplu un prăjitor de pâine (toaster), o cană electrică pentru încălzit apă (utilă în special amatorilor de ceai), un blender sau un minitocător electric (util pentru vegetarieni şi în special pentru vegani), un grătar-grill electric ori un sandwich maker sau poate o friteuză pentru iubitorii de cartofi prăjiţi.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress