Făcăleţ gravat, cu modele în relief

Facalet gravat imprimare modele in relief

Făcăleţul pentru întinderea aluatului este o unealtă indispensabilă în orice bucătărie în care se prepară frecvent produse de cofetărie sau de patiserie. Cu ceva timp în urmă am vorbit despre făcăleţul reglabil, pentru obţinerea foilor de aluat de grosime uniformă. Acum ne vom opri asupra unei alte variante inedite, care este capabilă să imprime o amprentă unică preparatelor noastre. Să imprime, la propriu.

Valek Rolling Pins sunt ideea unei tinere artiste poloneze, Zuzia Kozerska. Aceasta a intrat recent în posesia unui aparat de gravură laser şi a început să creeze diverse obiecte din lemn gravat. De departe de cel mai mare succes s-au bucurat făcăleţele gravate.

Este vorba despre o gravură în lemn adâncă de până la câţiva milimetri, de mare precizie. Elementele grafice sunt gravate echidistant pe întreaga suprafaţă a făcăleţului, creând un model uniform care, în timpul utilizării, se imprimă în aluatul prelucrat. Se poate astfel imprima produselor preparate acasă un aspect rezervat de regulă marilor producători industriali.

Nu numai aspectul prăjiturilor sau a biscuiţilor pot beneficia de imprimarea modelelor în relief. La fel de bine acestea se pot imprima şi pe paste făinoase, pe glazura de pe tort sau chiar colţunaşi. Ori chiar pe lut, dacă cumva sunteţi pasionat de olărit.

Modelele gravate pot fi practic orice, de la cele mai diverse desene de obiecte şi alte elemente grafice până la text sau chiar sigle ale unor companii. Oferta include diverse animale, urări de sărbători, modele geometrice, texte de genul „Făcut de…” ş.a.

La comandă, făcăleţul poate fi imprimat cu modelul sau textul dorit de cumpărător. Bineînţeles în acest caz preţul este mai mare, pregătirea machetei digitale a modelului necesitând mai multă muncă a cărei amortizare trebuie cuprinsă în preţul produsului final.

Dimensiunile unui făcăleţ sunt 42 cm lungime şi 6 cm diametru. Materialul utilizat pentru producerea lor este lemnul de mesteacăn, impregnat cu ulei.

Valek Rolling Pins pot fi cumpărate de pe etsy.com, o cunoscută comunitate a pasionaţilor de obiecte artizanale, hand-made ca să folosim un englezism la modă. La ora redactării acestui articol produsul are aproape 200 de recenzii, toate de cinci stele!

Utilizatorii mai talentaţi de maşini de gravare pot încerca şi singuri realizarea unui făcăleţ imprimat. Cel mai probabil modelele obţinute nu vor avea precizia celor realizate la un aparat de gravare cu laser, dar cu puţină atenţie ar putea arăta chiar bine.

O versiune mai micuţă de făcăleţ cu textură în relief poate fi cumpărată şi la noi, de la Kitchen Shop.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress