Ventilator cu senzor de prezenţă şi orientare automată

ventilator automat cu senzor prezenta

Ventilatorul de cameră care se orientează automat înspre persoanele aflate în încăpere este ultima noutate lansată de compania japoneză Irisohyama Inc. Ventilatoarele cu picior pot fi fixe sau oscilante, dar raza lor de acţiune nu acoperă întreaga încăpere, ceea ce micşorează confortul oferit dacă persoanele nu se află în locul potrivit. Chiar şi oscilaţiile de nivel constant sunt mai degrabă un compromis ieftin, nicidecum situaţia ideală.

Noul ventilator dispune de un senzor de prezenţă cu infraroşii. Acesta detectează prezenţa umană pe baza căldurii eliberate de corp şi comandă orientarea ventilatorului în direcţia potrivită. În primul minut după pornire „scanează” camera la un unghi de 90 de grade pentru a detecta prezenţa persoanelor, după care se orientează corespunzător poziţiei acestora. Unghiul maxim de oscilare este de 85 de grade.

ventilator automat cu senzor prezenta

Sensibilitatea senzorului poate fi setată la trei nivele, redusă, normală şi înaltă. Dacă ventilatorul va detecta un număr mai mare de persoane în cameră, va începe o mişcare oscilatorie pentru a-l răcori pe fiecare.

Orientarea automată către oamenii din încăpere nu este singura noutate adusă de acest ventilator. O funcţie de economisire a energiei îl plasează în gama aparatelor electrocasnice cu eficienţă energetică ridicată. Dacă senzorii ventilatorului nu detectează prezenţa nici unei persoane pentru timp de un minut, el se opreşte.

O altă funcţie menită să mărească siguranţa în exploatare este menită să protejeze copii. Un dispozitiv de siguranţă împiedică acţionarea ventilatorului de către copii mici, pentru evitarea unor posibile accidente.

Ventilatorul a fost lansat pe piaţă în luna aprilie 2014, fiind disponibil deocamdată numai în Japonia, unde are un preţ de aproximativ 175 USD. Nu se cunosc date despre o eventuală extindere a comercializării sale în alte ţări, dar puteţi să-l căutaţi după cuvintele human-sensing oscillating fan sau după codul produsului, respectiv LFDJ-301K.

ventilator automat cu senzor prezenta

Este de aşteptat ca produsul să ajungă şi pe piaţa europeană, Irisohyama Inc. având o reprezentanţă în Olanda. Căutare ar avea, fiind unul din cele mai sofisticate ventilatoare de cameră. Confortul oferit utilizatorului depăşeşte ceea ce oferă modelele aflate pe piaţă la ora actuală.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress