Făcăleţ reglabil, pentru blaturi cu grosimi exacte

Făcăleţul (sucitorul) este instrumentul cu care întindem aluatul pentru a-l aduce la grosimea necesară pentru un blat de pizza, tort, fursecuri, paste făinoase, biscuiţi sau diverse prăjituri. Operaţiunea nu este deloc complicată, însă obţinerea grosimii dorite se realizează de regulă ochiometric. În acest context este interesantă ideea designerului Damian Evans, acesta creând un făcăleţ reglabil, capabil a aduce de fiecare dată blatul exact la grosimea dorită.

Corpul făcăleţului este din lemn şi atrage atenţie doar prin gradaţiile gravate pe suprafaţa lui, gradaţii menite a oferi un plus de precizie la porţionarea blatului întins. Inovaţia noului model de făcăleţ se află la capetele acestuia.

În locul tradiţionalelor mânere pentru apucat, la capete avem o pereche de suporţi asemănători unor şuruburi mari din material plastic, care asigură fixarea unor discuri interschimbabile de diferite diametre. Diametrul acestor discuri este mai mare decât diametrul corpului făcăleţului, realizându-se astfel distanţarea necesară pentru a obţine blaturi perfecte, de grosimea necesară.

Făcăleţul este dotat cu trei perechi de discuri interschimbabile, de diferite diametre. Prin folosirea acestora putem obţine blaturi cu grosimile de 2, 4, 6 şi 10 milimetri. Pentru alegerea mai uşoară a perechilor potrivite, perechile de discurile sunt colorate diferit. Grosime întotdeauna perfectă, constantă pe toată suprafaţa blatului, eliminându-se definitiv din proces factorul hazard.

Precizia şi uşurinţa utilizării făcăleţului reglabil o recomandă în special pentru obţinerea foilor de lasagna şi a altor produse de patiserie pe bază de foi subţiri de aluat. Grosimea uniformă a foilor obţinute elimină problemele generate de zonele ieşite prea subţiri la întinderea cu un făcăleţ clasic, iar liniarul gravat pe corpul de lemn este de ajutor la tăierea blatului în fâşii de lăţimi egale.

Lăţimea făcăleţului este de 42 cm, iar diametrul total este de 7 cm. Corpul central din lemn se va spăla şi usca manual, în timp ce discurile de distanţare şi şuruburile de fixare pot fi curăţate şi în maşina de spălat vase. Pentru întreţinere, partea lemnoasă este recomandat a se unge periodic cu ulei alimentar.

Făcăleţul reglabil în România poate fi achiziţionat de la eMag. Dacă sunteţi în afara României, poate este mai convenabil să-l cumpăraţi direct de la producătorul din Marea Britanie, de la Joseph Joseph Ltd.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress