Solniţa patru anotimpuri

Un set de solniţe transparente în care condimentele joacă şi un important rol decorativ pot fi un element ornamental superb, care captează atenţia în centrul oricărei mese. Setul este compus dintr-un număr de patru solniţe, în centrul fiecăruia aflându-se o plantă corespunzătoare unui anotimp, iar condimentele au şi rolul vizual de sol pentru planta respectivă. De exemplu sare (zăpadă) pentru brăduţul care simbolizează iarna, boia de ardei pentru copacul cu frunzele căzute (toamna) ş.a.m.d.

Plecând de la aceeaşi idee, există şi un set de solniţe cu patru anotimpuri având ca element central figurile unor animale, în locul plantelor. Ideea este aceeaşi, condimentul are rolul solului pe care stau respectivele animale şi împreună reprezintă câte un anotimp. Evident ursul polar face pereche perfectă cu sarea, urmând ca pentru cerb, cămilă şi iepuraş să alegeţi dvs. condimentele cele mai utilizate.

Încărcarea cu condimente se realizează prin capacul filetat de pe fundul solniţelor. Fantele pentru folosirea se află în vârful domului transparent. În cadrul unui set, două solniţe au orificiile din vârf mai mici, pentru condimente mai fine şi celelalte două sunt dotate cu orificii mai mărişoare, pentru condimente mai grunjoase. Toate elementele celor patru solniţe sunt interschimbabile, astfel încât să putem potrivi fiecare figurină cu condimentul care o completează cel mai bine şi să alegem orificiul de mărime potrivită pentru utilizare. Un suport alb scoate suplimentar în valoare cele patru solniţe ale setului.

Singurul aspect negativ este faptul că solniţele sunt fabricate integral din material plastic acrilic. Ar fi fost frumos ca cele patru cupole transparente să fie din sticlă, un material mai nobil, mai plăcut la atingere şi cu o mai mică probabilitate ca unele tipuri de condimente să adere la suprafaţa sa, deteriorând imaginea de ansamblu. Inclusiv preţul setului ar fi părut mai justificat dacă n-ar fi integral din plastic.

Dimensiunile solniţelor sunt de 5 cm în diametru şi 7 cm înălţime, iar a suportului de 23x7x1 cm. Pot fi cumpărate de pe Amazon:

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress