Decuparea perfectă a literelor şi a ornamentelor complexe pentru torturi şi prăjituri

ornamente tort

Cutter-ele sunt aparate asemănătoare cu imprimantele cu jet de cerneală, dar având o lamă ascuţită în locul cartuşului de imprimare. Acestea se folosesc pentru decuparea unor litere, semne sau a celor mai diverse forme din materiale ca foi de hârtie, folii de material plastic etc. În România se găsesc cuttere de mari dimensiuni în cadrul atelierelor care confecţionează firme luminoase, folii autoadezive pentru personalizarea autovehiculelor ş.a. În SUA însă sunt foarte populare cutterele de mici dimensiuni, similare imprimantelor normale, folosite la confecţionarea decoraţiunilor pentru diferite ocazii.

Cricut, una dintre companiile producătoare de cuttere pentru uz casnic, a adus o inovaţie deosebită în domeniu: Cricut Cake, cutterul pentru decupat ornamente comestibile pentru torturi, prăjituri şi alte produse de cofetărie şi nu numai. Aparatul este capabil să decupeze litere sau ornamente de forme complexe din foi subţiri de aproximativ 3 mm din diverse materiale, cum ar fi: ciocolată, diverse creme de consistenţă mai solidă, blaturi de tort (răcite în prealabil în frigider pentru a le creşte consistenţa). Rezultatele vor fi prefecte după o minimă experimentare cu diferite setări ale cutterului pentru diferite materiale.

Utilitatea aparatului se poate extinde şi dincolo de domeniul produselor de cofetărie, putând decupa forme şi din felii de caşcaval, şuncă, carne, foi de paste făinoase, felii de ananas sau alte fructe şi multe altele. Ornamentele decupate pot avea orice dimensiune între 6 mm şi 600 mm.

Formele ornamentale utilizabile sunt stocate pe cartuşe se memorie interschimbabile. Biblioteca grafică poate fi extinsă prin achiziţionarea unor cartuşe suplimentare alături de cel livrat la cumpărarea aparatului, care numai el conţine 600 de imagini şi o cărticică cu acestea pentru uşurarea alegerii. Numărul de ornamente şi de forme de litere este suficient de mare pentru a satisface cele mai diverse nevoi.

Cricut Cake este un aparat solid, construit integral din inox, dar suficient de elegant pentru a-şi găsi locul alături de celelalte electrocasnice din bucătărie. Componentele care vin în contact cu alimentele se extrag uşor din aparat şi pot fi curăţate chiar şi în maşina de spălat vase.

Pentru mai multe detalii, manualul de utilizare şi alte sfaturi practice sau pentru achiziţionarea cutterului, vizitaţi pagina producătorului. Aparatul mai poate fi achiziţionat şi de pe amazon.com, unde pot fi citite şi o mulţime de impresii din partea utilizatorilor, sau de pe amazon.co.uk (mai la îndemână, fiind tot în Europa).

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress