Kwikset Kevo, zăvor electronic cu iPhone

yala iphone

Kwikset Kevo este un zăvor de tip yală puţin mai deosebit: se instalează ca orice zăvor obişnuit, dar poate fi încuiat sau descuiat printr-o simplă atingere. Este probabil cea mai convenabilă soluţie de zăvor fără cheie. O aplicaţie instalată pe iPhone recunoaşte zăvorul aflat în proximitate şi comandă activarea acestuia, permiţând apoi închiderea/deschiderea lui prin simpla atingere.

Telefonul nici nu trebuie scos din buzunar, simpla prezenţă a acestuia în aproprierea zăvorului ducând la activarea lui prin bluetooth. Totodată zăvorul cunoaşte în permanenţă poziţia telefonului faţă de uşă, fiind exclus ca cineva din afară să poată comanda zăvorul dacă telefonul se află în interiorul locuinţei.

Dacă nu dispuneţi de un iPhone, acesta poate fi substituit cu un Kevo Fob, un mic breloc electronic care poate activa zăvorul, asemănător telecomenzilor de la autoturisme. Şi nu în ultimul rând, yala poate fi descuiată şi cu o cheie fizică, tradiţională, ca orice yală normală. Deschiderea cu cheia poate fi utilă mai ales dacă s-a terminat bateria telefonului sau chiar a zăvorului, alimentarea acestuia fiind asigurată de patru baterii AA (cunoscute în România şi ca R6).

Una din posibilităţile inedite oferite de zăvorul electronic cu iPhone este posibilitatea de a trimite de la distanţă în caz de nevoie o cheie electronică de acces (eKey) unei rude, unui prieten sau vecin cu telefon compatibil. Aplicaţia permite managementul eKey-urilor create, respectiv expedierea, dezactivarea sau ştergerea acestora.

Kwikset Kevo este doar ultima, nicidecum singura creaţie deosebită a companiei. De exemplu seria de yale Key Control Deadbolt dispune de doi butuci, unul vizibil şi unul ascuns. Cel vizibil poate fi o yală falsă cu care să se distreze spărgătorii, în timp ce yala reală este ascunsă. Sau, în cazul hotelurilor sau a complexelor imobiliare, yala vizibilă poate fi cea ce uz curent iar cea ascunsă poate fi yala cu cheie unică pentru toată clădirea, pentru cazul în care este nevoie de acces urgent în vederea unor intervenţii.

yala dubla

O altă facilitate deosebită de care dispune unele modele de zăvoare Kwikset este posibilitatea schimbării cheii fără schimbarea butucului yalei. Spre deosebire de yalele tradiţionale, unde un butuc se livrează cu un set de chei potrivite, la yalele Kwikset schimbarea cheii se poate face printr-o simplă „reprogramare” a butucului, ca acesta să recunoască noua cheie. Pentru mai multe detalii şi demonstraţii video, vizitaţi www.kwikset.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress