Ice Jacket sau îmbrăcarea unei sticle în gheaţă

Răcirea băuturilor servite la o petrecere se realizează în mod tradiţional cu ajutorul cuburilor de gheaţă. Este simplu şi eficient, dar metoda are şi un dezavantaj nu chiar neglijabil, cel puţin pentru unii: prin topirea gheţii băutura este diluată. Există însă o soluţie spectaculoasă la această problemă: răcirea conţinutului sticlei prin „izolarea” acesteia într-un strat gros de gheaţă. Se menţine astfel temperatura optimă a băuturilor, fără ca acestea să intre în contact direct cu gheaţa şi mai ales cu apa rezultată din topirea ei.

Ice Jacket, dispozitivul care permite acest lucru, constă dintr-un recipient de plastic în interiorul căruia se introduce sticla, se umple cu apă şi se pune în congelator pentru un interval de, după cum spune producătorul, 7-8 ore. Adevărul este că ajunge şi o fracţiune din acest timp. Depinde totuşi şi câte sticle introducem deodată în congelator şi capacitatea de răcire a acestuia.

Înainte de servire se înlătură partea superioară a recipientului de plastic, ceea ce va dezvălui imaginea superbă a sticlei acoperită cu un strat gros de gheaţă. Partea inferioară a vasului va servi ca suport, ca sticla să nu se poată răsturna, dar în acelaşi timp va fi şi colector pentru picăturile de apă rezultate din topirea gheţii. În acest mod putem menţine băutura la o temperatură ideală pentru consum timp de până la câteva ore. Depinde mult de temperatura ambientală, evident vara pe caniculă timpul este mai scurt.

Recipientul de răcire are dimensiunile potrivite pentru marea majoritate a sticlelor de băuturi de 700-750 ml. Cu puţină imaginaţie însă se poate folosi şi cu sticle de 500 ml, de exemplu prin punerea sticlei pe un mic păhărel pentru a compensa diferenţa de înălţime.

Ice Jacket poate fi piesa centrală la un pahar de vorbă cu prietenii ori la o petrecere. Sau, apropiindu-se perioada sărbătorilor şi luna cadourilor, poate fi un interesant cadou personalizat din partea unei firme producătoare de băuturi alcoolice.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.icejacket.com. Dacă doriţi să-l cumpăraţi, îl găsiţi pe amazon.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress