Dozator pentru conservarea acidului din sucuri la pet

Când consumăm apă minerală, băuturi răcoritoare, bere sau alte băuturi carbogazoase la sticlă de 2-2,5 litri, principala problemă întâmpinată este pierderea dioxidului de carbon conţinut înainte de golirea sticlei, astfel încât a doua jumătate a băuturii va fi destul de răsuflată. Acest lucru este inevitabil, deoarece la fiecare deschidere a dopului se elimină gazul acumulat în sticlă în urma agitării ei. Dacă însă se înlocuieşte dopul sticlei cu un cap dozator special proiectat în acest scop, băutura se păstrează la fel de proaspătă până la ultimul pahar.

Pe lângă împiedicarea scăpării acidului din băutură, dispozitivul dozator oferă o modalitate foarte comodă de a turna băutura în pahar, prin simpla atingere cu paharul a clapetei care acţionează robinetul de umplere. Presiunea necesară scurgerii sucului este asigurată atât prin cădere cât şi de gazul acumulat în sticlă. Dacă cumva lichidul încetează să curgă, este de ajuns să agităm puţin sticla pentru a creşte presiunea interioară a dioxidului de carbon.

Dozatorul este fabricat din plastic, este reutilizabil şi poate fi folosit cu orice sticlă de plastic de suc sau apă minerală cu filet standard. Se montează extrem de rapid, prin simpla înfiletare în locul dopului, după care sticla se întoarce invers şi ansamblul este gata de utilizare. Nu este necesară deşurubarea dozatorului până la golirea sticlei. Se poate introduce cu totul în frigider şi mai mult chiar, paharul poate fi umplut direct din frigider fără a mai scoate sticla cu dozator.

Dozatorul pentru conservarea acidului din băuturile carbogazoase poate fi cumpărat de pe Amazon de aici sau de aici. Fiind un produs lansat cu doar câteva zile în urmă, deocamdată nu poate fi găsit în magazinele din România. Sunt însă convins că îşi va face apariţia şi la noi, cel târziu până la sărbătorile de la sfârşitul anului. Suntem o ţară destul de mare consumatoare de băuturi acidulate şi mulţi români vor aprecia utilitatea dozatorului.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comentarii to “Dozator pentru conservarea acidului din sucuri la pet”

  1. Mihai B. spune:

    Unde gasesc si eu de cumparat asa ceva? la noi bineinteles.

  2. Antal spune:

    Deocamdată l-am văzut numai pe okazii.ro, din când în când, căutând după „Fizz Saver”.

  3. […] contribuie şi ele la atmosfera generală de petrecere. Este un accesoriu la fel de util ca şi dozatorul de băuturi carbogazoase direct din sticlă, fără pierderi de bioxid de […]

Răspunde

Powered by WordPress