Senzori de fum… frumoşi

senzor incendiu frumos

Electrocasnicele şi aparatura electronică, datorită printre altele puternicei concurenţe de pe piaţă, beneficiază şi de atenţia departamentului de design al companiei producătoare, motiv pentru care putem alege aparatul astfel încât să corespundă aşteptărilor noastre atât din punct de vedere funcţional cât şi estetic. Situaţia diferă însă când avem de-a face cu alte categorii de produse de uz casnic, ca de exemplu sistemele de alarmă şi protecţie contra incendiilor sau inundaţiilor.

De aceea Jalo Helsinki, prima companie care a venit cu senzori de incendiu nu numai performanţi dar şi atrăgători estetic, se detaşează de restul concurenţei şi a fost premiat în 2011 cu celebrul Red Dot Design Award. Linia de senzori de incendiu numită Lento a fost proiectată de designerul finlandez Paola Suhonen şi contribuie cu o notă de originalitate la aspectul încăperii.

Motivul pentru care s-a considerat necesară conceperea unor detectoare de incendiu frumoase din punct de vedere estetic este expunerea de care acestea beneficiază. Dacă majoritatea senzorilor unui sistem de alarmă sunt discreţi, fiind montaţi în locuri greu sau deloc vizibile, locul senzorului de fum este pe tavanul încăperii, într-un loc cât mai puţin obturat, deci într-o poziţie cât se poate de vizibilă.

Noua serie de senzori de fum Lento se instalează în doar câteva secunde, prin aplicarea benzii adezive 3M cu care se livrează, nefiind necesare folosirea bormaşinii, a şurubelniţei, sau a altor scule. De asemenea senzorul este lipsit de butoane vizibile, toată suprafaţa superioară a lui la atingere jucând rolul unui buton pentru dezamorsarea unor alarme false sau pentru testarea funcţionării ei.

Dincolo de aspectul inedit, senzorii respectă întrutotul condiţiile şi standardele specifice. Durata de viaţă a bateriei este de 5 ani, iar condiţiile optime de funcţionare sunt între 0 şi 45°C temperatură şi 0-90% umiditate. Dimensiunile sunt: lungime 188 mm, lăţime 184 mm, înălţime 50 mm şi greutate 200 grame.

Pot fi cumpărate de pe www.finnishdesignshop.com în cinci variante coloristice: verde, roz, alb, gri şi negru.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress