Setul de cuţite ProPassione Déglon, o adevărată operă de artă

Set cutite ProPassione Deglon

Cuţitul este accesoriul indispensabil într-o bucătărie. Se poate găti foarte bine şi fără a avea electrocasnice sau chiar mobilier, dar fără un cuţit bun nu prea se poate prepara mare lucru. Aşa a fost la începuturile civilizaţiei umane, la fel a rămas şi în prezent, cu deosebirea că acum avem la dispoziţie seturi de cuţite, specializate pentru diverse operaţiuni. Setul prezentat aici este mai mult decât un obiect funcţional, este o operă de artă modernă.

Spre deosebire de seturile obişnuite de pe piaţă, acestea nu se aşează într-un suport de lemn sau plastic, ci fiecare cuţit se potriveşte perfect în gaura din cel imediat superior ca mărime, iar toate la un loc stau inserate într-o placă metalică. Par a fi decupate dintr-un bloc metalic compact.. Pentru a extrage un cuţit din acest inedit suport, se apasă uşor cu degetul vârful ei, ridicându-se astfel pe partea cealaltă mânerul, putând fi apucat lejer cu mâna. Realizarea aduce aminte de păpuşile ruseşti Matroska, unde în interiorul fiecărei păpuşi se află una mai micuţă.

Designul acestor adevărate opere de artă a fost desenat de renumita Mia Schmallenbach. Sunt fabricate în Franţa de către Deglon, un manufacturier de tacâmuri de calitate încă din 1821. Proporţiile cuţitelor din set respectă seria Fibonacci. Designul a fost premiat, ocupând locul întâi la „Fifth European Award for Cutlery Creation”.

Setul fabricat din oţel inoxidabil de înaltă calitate cuprinde un număr de patru cuţite:

  • un cuţit cu lama de 9 cm pentru curăţat şi decojit
  • un cuţit general cu lungimea de 17 cm
  • un cuţit de bucătar, de 22 cm
  • un cuţit pentru feliere, cu lama de 24 cm

Mărimea mânerului crescând odată cu lungimea lamei, creează o senzaţie plăcută, cuţitul mai mic îndemnând la o prindere mai delicată, pentru gesturi mai fine, în timp ce cele mai mari stimulează o apucare solidă, necesară operaţiunilor specifice. Setul este garantat pe viaţă, cu condiţia respectării modului de utilizare normal pentru cuţitele de bucătărie.

Setul de cuţite ProPassione Déglon poate fi cumpărat de pe Amazon, la un preţ corespunzător calităţii şi eleganţei lor. Există mai multe variante derivate din tema de bază:

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress