Elicopterul ventilator de tavan

Ventilator de tavan elicopter

Una dintre cele mai la îndemână modalităţi de a face canicula mai suportabilă, de a crea o senzaţie de răcoare, este asigurarea circulaţiei aerului din încăpere. Acest lucru se poate realiza prin deschiderea ferestrelor dacă afară adie vântul, configuraţia locuinţei permite realizarea unui curent de aer şi bineînţeles dacă afară nu este mai cald decât în interior, caz în care n-am avea nimic de câştigat. Cea mai simplă alternativă pentru a crea un curent de aer răcoritor este folosirea unui ventilator. Avem de ales între mii de modele, cel de faţă însă se detaşează printr-un design inedit.

Creaţie a designerului italian Raffaele Iannello, acest ventilator reproduce la scara 1:6 legendarul elicopter Hughes / MD 500, un model care apare deosebit de frecvent în filmele artistice de după 1970, anul creaţiei sale. Este vestit pentru capacităţile acrobatice deosebite, inclusiv posibilitatea de a zbura cu partea superioară în jos. Aceasta este şi poziţia în care elicopterul este montat pe tavan, elicea sa cu patru palete servind ca ventilator de cameră. Viteza de rotaţie este reglabilă în trei trepte, prin intermediul unei telecomenzi. Corpul elicopterului este fabricat din fibră de sticlă, palele elicei din fibră de carbon, iar structura de rezistenţă internă din aluminiu. Diametrul elicei este de 140 centimetri, iar baza de pe tavan are 70 cm. Este ventilatorul ideal pentru camera copiilor, a băieţilor în special. Sigur va îndrăgit şi de către tătici.

Prototipul a fost prezentat în premieră la ediţia din 2012 a Milan Design Week. Încă nu există informaţii referitoare la data comercializării sau la preţ, dar dacă totul decurge conform graficului, până la toamnă va apărea pe piaţă, într-o paletă coloristică largă. Putem presupune că dacă producţia nu va fi făcută în China, preţul nu va fi tocmai mic, lucru de altfel normal când este vorba despre creaţiile unor designeri renumiţi.

Pentru cei care nu au răbdare până la lansarea comercială a ventilatorului, pot improviza unul asemănător dintr-un elicopter de jucărie din comerţ. Se alege un model mai măricel, se fixează bine de tavan şi se orientează unghiul palelor elicei astfel încât aerul să fie suflat spre podea, nu spre tavan. În locul bateriilor se va monta un alimentator stabilizat cu tensiunea de ieşire corespunzătoare, iar comanda se va realiza ori prin întrerupătorul de perete, ori prin telecomanda modelului dacă aceasta dispune de aşa ceva.

Sursa: www.raffaeleiannello.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress