Bărcuţe gonflabile motorizate „înarmate” cu tun de apă

barcuta gonflabila cu motor, pentru piscina

Probabil cu toţii cunoaştem acele maşinuţe electrice rulând pe o suprafaţă metalică delimitată, prezente în parcuri de distracţie cu ocazia unor sărbători locale sau făcând parte din caravanele de circ. Vehiculele sunt înconjurate de o generoasă mantie de cauciuc care le permite să se tamponeze fără a provoca stricăciuni sau rănirea ocupanţilor. Copii iubesc aceste maşinuţe. Plecând de la această idee, au fost nişte jucării gonflabile motorizate pentru joaca copiilor în piscină.

Este vorba despre mici bărcuţe gonflabile, cu motoraş electric şi tun cu apă. Viteza de deplasare a acestor bărcuţe este în jurul a 1,5 km/oră, fiind proiectate pentru piscine şi eventual alte suprafeţe de apă calmă, fără valuri puternice. Capacitatea diferă de la un model la altul, unele sunt limitate la 45 de kilograme, altele suportă până la 90, fiind utilizabile şi de către adulţi. Deplasarea în apă este asigurată de un motoraş electric de 12 volţi, alimentate de la 8 baterii LR20 (sau se dimensiunea D după noile standarde). Pompa tunului cu apă este acţionată ori din picior, ori cu mâna, depinzând de model.

Barcute cu motor si tun de apa pentru piscina

Se pun în funcţiune simplu şi rapid, fiind suficientă umflarea lor şi introducerea bateriilor. În stare dezumflată ocupă foarte puţin spaţiu. Pot fi cumpărate din magazine de specialitate sau de pe siteuri tematice sau generaliste, ca de exemplu de pe Amazon. Este necesară o mare atenţie înaintea unei eventuale achiziţii, deoarece unele nu sunt deloc calitative. De exemplu Excalibur Motorized Bumper Boat w/Canon are numai comentarii negative din partea cumpărătorilor. Un alt model, Bestway Motorised Bumper Boat pare a fi mai calitativ şi mai bine proiectat, dar deocamdată nu există deloc comentarii care să susţină sau să infirme acest lucru. Preţul acestor bărcuţe este cât se poate de accesibil (dacă deja dispuneţi de o piscină) dar trebuie alese cu grijă, pentru că o jucărie care se strică rapid are asupra copiilor un efect contrar celui preconizat.

În România se poate cumpăra un model de bună calitate, fără propulsie proprie dar cu pistol de apă şi la un preţ cât se poate de accesibil: Bestway Jet Sky Bat Attack gonflabil cu pistol.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress