Elements, un grătar cu rocă vulcanică pentru uz casnic

Gratarul Elements

Grătarul Elements, creaţie a designerului industrial Joshua Brassé, promite să ne ofere posibilitatea de a obţine în bucătărie acelaşi gust inconfundabil pe care îl are un grătar făcut în aer liber, pe cărbuni încinşi. Pentru a realiza acest lucru, grătarul dispune de un strat de rocă vulcanică care înmagazinează căldura primită şi o transmite mai departe sub forma unei radiaţii termice intense, asemenea jarului din grătarul pe cărbuni. Poate funcţiona pe orice fel de aparat de gătit casnic, fie el aragaz, reşou electric sau pe gaz ori plită cu inducţie.

Gustul specific unui grătar preparat pe cărbuni vine de la picăturile de grăsime care ajung pe jarul încins. Aici locul jarului este luat de piatra vulcanică, oferind aceeaşi savoare fără fumul degajat de arderea cărbunilor.

Înălţimea grătarului este reglabilă, iar mânerul este detaşabil. Dispune de un spaţiu special pentru colectarea grăsimii excesive, fiind foarte uşor de curăţat şi de stocat alături de alte vase de bucătărie. Nu necesită achiziţionarea de consumabile de genul cărbunelui, lemnului sau gazului îmbuteliat şi nici nu produce fum în timpul funcţionării, fiind perfect pentru utilizarea în casă. Ca aspect este o adevărată operă de artă funcţională. Este o soluţie când ne dorim un grătar bun dar condiţiile meteorologice sau timpul disponibil nu ne permit o ieşire în aer liber.

Grătarul Elements poate fi comandat de pe siteul Ideacious. Modul de comercializare este puţin neobişnuit pentru cumpărătorul român: produsul se fabrică în serii limitate de câte 500 de bucăţi, numai după ce s-au adunat 500 de precomenzi. La precomandă se achită o garanţie de 5 dolari, urmând ca la livrarea produsului să se achite diferenţa până la preţul integral de 225 USD.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress