Ştergător de picioare cu aspirare

Ştergătoarele pentru tălpi se montează de regulă la intrarea în clădiri, pentru a curăţa talpa încălţămintei de praf şi noroi şi deci a proteja pardoseala interioară de murdărie şi zgârieturi. Ele la rândul lor trebuie curăţate şi înlocuite periodic. Ştergătorul proiectat de japonezul Paionia Furyokuki înlătură murdăria de pe tălpi, dar rămâne în permanenţă curat, datorită sistemului de aspirare care stă la baza funcţionării sale.

Dispozitivul constă dintr-un aspirator puternic pentru murdărie, ştergătorul propriu-zis şi un senzor de prezenţă, care porneşte sistemul la aproprierea unei persoane. Fiecare ştergător de tălpi are dimensiunile de 100×50 cm, dar se pot alătura oricâte exemplare sunt necesare pentru a acoperi întreaga lăţime a intrării. Sunt plate, deci montarea lor constă în simpla aşezare în locul dorit şi amplasarea unităţii de aspirare şi filtrare undeva în lateral. Aspiratorul colectează murdăria într-un recipient, fără a utiliza materiale consumabile cum ar fi filtre sau saci de praf. Mai multe detalii privind funcţionarea lor puteţi vedea în filmuleţul următor:

Un set complet constând din „covoraş”, contratrepte, furtun şi aspirator costă 6.250 dolari, aspect care din start elimină posibilitatea utilizării casnice. Este destinat în special clădirilor publice, muzeelor, unităţilor industriale etc. Şi deşi nu se spune, utilitatea ei este aproape nulă în ţări deosebit de murdare, cum este şi cazul României. Degeaba absoarbe cu succes praful sau nisipul de pe tălpi, este clar inutil când vine vorba despre noroi sau rahat de câine, elemente care abundă pe trotuarele patriei noastre, unde toţi proprietarii de animale de companie le scot afară ca să-şi facă nevoile pe străzi, în parcuri sau uneori chiar în scara blocului.

Sursa: www.diginfo.tv

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress