Aerator Vinturi pentru vin şi băuturi spirtoase

Aerator Vinturi

Iubitorii vinului ştiu că un vin care a stat câţiva ani în sticlă, înaintea consumului are nevoie de aerare pentru a-şi putea elibera întreaga bogăţie a paletei aromatice. Există diverse tehnici şi ustensile pentru acest lucru, dar cea de faţă este cea mai practică dintre toate, făcând aerarea într-un mod simplu şi practic, chiar în timpul turnării vinului în pahar. Dispozitivul deosebit de elegant transformă, după cum metaforic se exprimă un cunoscător, o sticlă de vin de 10 lire într-una de 30 de lire.

Deşi pare relativ simplu, dispozitivul încorporează multe calcule inginereşti şi nenumărate teste, aplicând principiul lui Bernoulli de mişcare a fluidelor. Este construit din material plastic acrilic transparent cu inserţie neagră pentru aeratorul destinat vinului roşu, inserţie albă pentru vinul alb şi complet transparent pentru cel destinat altor băuturi alcoolice. Asta deoarece aerarea are efecte favorabile şi asupra aromei altor băuturi spirtoase, ca de exemplu: scotch, coniac, port, tequila, whisky, bourbon, vodcă, gin, rom, brandy, sake şi lichioruri. Deoarece aeratorul este încă destul de puţin cunoscut, poate fi un cadou surpriză foarte plăcut pentru prieteni iubitori ai vinurilor de calitate.

Aerator Vinturi

Legat de efectele folosirii dispozitivului pentru aerarea vinului, mulţi cumpărători au fost iniţial sceptici şi au trecut la efectuarea propriilor experienţe în orb. Unii şi-au rugat soţia ca să le toarne vin din aceeaşi sticlă în pahare identice, cu sau fără aerator. Alţii au turnat ei vinul şi şi-au rugat oaspeţii să-l deguste şi să-şi dea cu părerea dacă este vreo diferenţă. În toate cazurile fără excepţie paharul cu vin aerat a fost identificat ca fiind mai bun, deşi erau teste în orb deci degustătorii nu ştiau în care pahar ce vin se află. Nenumărate astfel de relatări pot fi citite în paginile de comentarii asupra produsului de pe siteurile amazon, iar detalii suplimentare pe siteul oficial al producătorului, Vinturi.

Aeratorul de vinuri şi băuturi alcoolice se livrează împreună o husă pentru transport şi cu un suport de păstrare în poziţie verticală, pe masă, între utilizări. Se mai poate achiziţiona ca accesoriu opţional un stand elegant care elimină necesitatea de a ţine dispozitivul cu mâna deasupra paharului. Toate componentele pot fi introduse în maşina de spălat vase.

În România aeratorul pentru vin poate fi cumpărat de la magazinul Smuff, sub forma unui set cadou cu tot cu suport şi stand. Sau poate fi achiziţionat de pe Amazon în diverse variante şi combinaţii:

Facebooktwittergoogle_plus
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress