Periuţa de dinţi cu Bluetooth

Periuţa de dinţi cu Bluetooth

Periuţele de dinţi au ajuns şi ele, după nenumărate alte gadgeturi, să beneficieze de tehnologia Bluetooth şi integrarea lor într-o aplicaţie de pe telefon. Realizatorul acestei periuţe high-tech, firma Beam Technologies, ne promite că senzorii vor asigura o bună monitorizare a modului în care ne facem igiena orală iar aplicaţia de pe telefonul mobil ne va putea ajuta cu sfaturi pentru îmbunătăţirea acesteia. Având în vedere că în medie un om îşi periază dinţii timp de numai 46 de secunde, faţă de cele două minute recomandate de către medicii stomatologi, un mic ajutor din partea tehnologiei poate fi binevenit.

Senzorul periuţei Beam Brush se activează automat la contactul cu cavitatea bucală şi începe transmiterea datelor către aplicaţia de pe smartphone. Realizatorii ne promit că versiuni ulterioare ale softului vor monitoriza şi timpul petrecut cu perierea diverselor zone ale gurii. Se intenţionează de asemenea adăugarea unor elemente de socializare şi a unor joculeţe de recompensare menite să încurajeze copii să nu sară peste igiena dinţilor.

Periuţa de dinţi Beam Brush a fost lansată în magazine în luna martie, la un preţ de 50 $, iar capetele de periere de schimb costă 3 $ bucata. Deocamdată este mai mult o curiozitate tehnică, dar în timp, odată cu dezvoltarea conceptului va deveni probabil tot mai utilă. Şi este previzibil că la acel moment majoritatea periuţelor de dinţi electronice vor încorpora această tehnologie, iar din centralizarea datelor a milioane de utilizatori cercetătorii vor putea trage concluzii interesante, care la rândul vor contribui la reducerea problemelor dentare.

Un alt proiect care şi-a propus să realizeze aceeaşi lucru printr-o abordare puţin diferită este Brush Monkey. Acesta propune ataşarea de diverse obiecte, în cazul de faţă de mânerul periuţei de dinţi, a unui mic accelerometru, care transmite wireles datele prin internet către un server iar de aici acestea pot fi prelucrate sau afişate în diverse aplicaţii. Mai multe informaţii despre acest proiect puteţi citi aici.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress