Keurig Kold Drinkmaker, băuturi răcoritoare la capsulă

Aparat de făcut bauturi reci din capsule

Când dorim să servim o băutură caldă, sunt o mulţime de mici aparate electrocasnice care ne sar în ajutor: filtrul de cafea, espressorul de cafea, diverse aparate de făcut ceai sau simple mini-distribuitoare de apă fierbinte pentru ceai, cafea sau ciocolată caldă. Dacă însă dorim o băutură rece, opţiunile sunt mult mai reduse, limitate de obicei la ce găsim în frigider. Dar lucrurile încep să se schimbe şi în acest domeniu.

Keurig Kold Drinkmaker este un aparat asemănător espressoarelor cu capsule, dar destinat pentru prepararea băuturilor răcoritoare carbogazoase. Funcţionează pe acelaşi principiu al capsulelor de unică folosinţă şi deci este la fel de simplu de folosit. Doar că în cazul de faţă capsulele includ nu numai siropul concentrat corespunzător aromei alese, ci şi bioxidul de carbon necesar, care va fi eliberat la momentul potrivit pentru acidularea băuturii preparate.

Sunt disponibile capsule cu zeci de arome de băuturi răcoritoare carbogazoase şi băuturi energizante, printre care: Coca-Cola, Diet Coke, Coca-Cola Zero, Sprite, Fanta, Dr Pepper, Canada Dry Ginger Ale, Root Beer, Persian Lime, Orange Cream, Vanilla Cream, Passion Fruit Raspberry, Lemon Lime Launch etc.

Unitatea frigorifică a aparatului menţine permanent apa la o temperatură de aproximativ 4° Celsius. Are un rezervor de apă de 1,5 litri, suficient pentru a servi 6 pahare consecutive. Opţiunea „Party Mode” permite servirea a peste 30 de pahare una după alta. Prepararea unui pahar de suc durează aproximativ 90 de secunde.

După introducerea în priză şi pornirea aparatului, va trebui să aşteptăm două ore până când el va fi gata de utilizare. Pentru a-l putea folosi oricând, el va trebui ţinut pornit permanent, practic ca un frigider mai micuţ. Aceasta este o diferenţă majoră faţă de aparatele similare destinate preparării de băuturi calde, care încălzesc apa instant la momentul utilizării, fără a consuma curent electric în restul timpului.

În afara consumului continuu de curent, Keurig Kold Drinkmaker mai are şi un alt aspect negativ din punct de vedere ecologic. Capsulele de plastic. Capsulele folosite de actualele espressoare reprezintă o ameninţare imensă la adresa mediului. Nu sunt reciclabile, nu sunt biodegradabile, iar cantităţile imense folosite într-un singur an pot înconjura planeta de peste 10 ori. Există chiar mişcări de protest împotriva acestora, ca de exemplu mişcarea Kill the K-Cup.

Capsulele pentru băuturi reci vor reprezenta o problemă de mediu şi mai acută. Sunt mari, voluminoase şi mult mai groase, pentru a putea stoca bioxid de carbon sub presiune. Dintre toate modalităţile de producere a băuturilor din istoria omenirii, sistemul bazat pe capsule de plastic de unică folosinţă este de departe cea mai nesustenabilă variantă.

Informaţii suplimentare la www.keurig.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress