Frână telecomandată pentru bicicleta copiilor

Frana de siguranta cu telecomanda biciclete copii

Când copii mici învaţă să meargă pe bicicletă, părinţii trebuie să stea cu ochii în patru, pe tot ce mişcă în jur. Şi chiar şi aşa, după ce cei mici au învăţat să-şi ţină echilibrul şi au prins gustul vitezei, se pot produce accidente greu de prevenit. Dacă copilul schimbă brusc direcţia sau depăşeşte perimetrul sigur şi se îndreaptă spre o stradă circulată, ca părinte îngheţi de neputinţă. A sta permanent lângă bicicletă nu este o soluţie viabilă pentru mai mult de câteva minute. Însă o frână cu telecomandă poate fi salvarea de la dezastru.

MiniBrake este soluţia propusă de un grup de tineri inventatori maghiari. Un mic sistem de frânare telecomandat, care poate fi montat pe aproape orice model de bicicletă pentru copii. În caz de pericol, părintele poate opri bicicleta prin simpla apăsare a unui buton de pe telecomanda din mână. Distanţa de frânare a bicicletei este de jumătate de metru, suficientă pentru a permite copilului să se adapteze la situaţie şi deci să nu cadă. Pentru a dezactiva frâna, este necesară o nouă apăsare a butonului telecomenzii.

MiniBrake este inteligent gândit, incluzând o serie de măsuri de siguranţă pentru situaţii deosebite. De exemplu:

  • Raza de acţiune a telecomenzii este de 50 metri. Dacă bicicleta iese din raza de acoperire, frâna va acţiona automat, oprind-o. Versiunea iniţială a avut raza de 100 metri, dar a fost redusă din motive de siguranţă, pentru a nu permite copilului să iasă din câmpul vizual al părinţilor.
  • Dacă se întrerupe legătura dintre telecomandă şi dispozitivul de frânare (s-a interpus un obstacol masiv, copilul a intrat după colţul unei clădiri etc.) frâna va acţiona automat oprind bicicleta.
  • Aparatul are un LED indicator al stării de încărcare a bateriei. Dacă totuşi se întâmplă ca bateria să se descarce în timpul folosirii, frâna va acţiona automat oprirea bicicletei.
  • Electronica de comandă şi control include şi o „cutie neagră” care memorează datele referitoare la acţionarea frânei.
  • Dispozitivul se opreşte automat când bicicleta nu este în uz, pentru a evita descărcarea bateriei.

Montarea pe bicicletă este la fel de simplă ca a oricărui alt accesoriu, fiind necesară doar o mică cheie fixă pentru fixarea pe cadru sau reglarea înălţimii ideale. Construcţia este destul de solidă pentru a rezista căzăturilor. Rezistă de asemenea la praf şi la ploaie.

Utilizarea dispozitivului de frânare MiniBrake este recomandată copiilor de 2-5 ani sau mai mult dacă se consideră necesar, până ating greutatea de 35 kilograme.

Din păcate încă nu ştim data la care dispozitivul va fi disponibil celor interesaţi. Compania din spatele proiectului a derulat anul trecut o rundă de finanţare pe indiegogo.com fără a reuşi să strângă suma necesară demarării producţiei de serie. În aceste condiţii lansarea pe piaţă a produsului întârzie. Pentru informaţii la zi, vizitaţi www.minibrake.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress