Instalaţie de apă cu conectare rapidă pentru curte şi grădină

Conectare simpla rapida apa exterior curte

Dacă locuiţi la casă, sunt mari şansele de a avea cel puţin un robinet de apă exterior, cu acces din curte sau din grădină, pentru irigat, spălat maşina, umplut piscina gonflabilă a copiilor sau alte nevoi. Iar acest robinet este unul clasic, de uz casnic, care iarna trebuie protejat împotriva îngheţului şi la care conectarea unui furtun de apă ar putea fi mai simplă decât este. Există însă şi soluţii special dezvoltate pentru astfel de aplicaţii, care ne scapă de toate grijile care însoţesc prezenţa unui robinet de apă exterior. Hidrantul de uz casnic Aquor este una dintre ele.

Primul lucru care se observă este eleganţa sa. Montat pe peretele casei, are o prezenţă discretă, fără protuberanţe foarte vizibile la nivelul zidului ca robinetele clasice. În plus nici nu este un robinet în sensul clasic al cuvântului.

La utilizare conectăm adaptorul pentru furtun simplu şi rapid, prin răsucire. Fluxul de apă este pornit automat în momentul conectării adaptorului şi oprit la deconectarea sa, fără pierderi. O supapă antiretur împiedică eventuala pătrundere în instalaţia casei a apei din exterior.

Spre deosebire de robinetele tradiţionale, la acest sistem de tip hidrant pornirea şi întreruperea curgerii apei se realizează adânc în interiorul peretelui. Datorită acestei soluţii tehnice sistemul Aquor poate fi utilizat fără griji oricând, pe întreaga durată a anului, fiind rezistent la îngheţ la temperaturi de până la -35°C.

Hidrantul Aquor este construit din oţel inoxidabil, iar părţile colorate sunt obţinute prin acoperire cu un copolimer de uz alimentar. Poate opera la presiuni de până la 125 psi, respectiv 8,5 bari. Conexiunea la instalaţia de apă a casei are dimensiune standard, de jumătate de ţol.

Adaptoare opţionale pentru furtun permit conectarea în serie a mai multe furtunuri sau conectarea unor accesorii la capătul furtunului prin acelaşi sistem rapid, sigur şi fără pierderi de apă, respectiv fără nevoia de a opri robinetul înainte de demontarea sau schimbarea accesoriilor.

Sisteme de acest tip pentru conectarea şi deconectarea rapidă a circuitelor aflate sub presiune sunt folosite de mulţi ani în domeniul utilajelor hidraulice. Schimbarea sculelor fără golirea prealabilă a instalaţiei de ulei şi fără pierderi de ulei a simplificat mult modul de utilizare al acestor utilaje. Din păcate nimeni nu s-a gândit până acum la adaptarea acestei inovaţii şi pentru uz casnic, pentru a aduce aceeaşi simplitate şi în viaţa oamenilor de rând.

Sistemul Aquor precum şi accesoriile aferente sunt disponibile în două variante coloristice, albastru şi gri, putând fi achiziţionate de pe www.aquorwatersystems.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress