Culer AC200, un ventilator cu apă portabil

Ventilator cu pulverizare apă dublu jet

Ventilatoarele cu apă intră din nou în centrul atenţiei odată cu revenirea verii. Confortul termic este foarte important, iar aceste ventilatoare îl realizează cu costuri foarte reduse prin pulverizarea fină a apei. Pe piaţa românească de electrocasnice oferta de ventilatoare cu apă este în continuare foarte săracă şi lipsită de noutăţi comparativ cu anul trecut. Însă pe cea internaţională ar fi lucruri interesante de văzut.

Culer AC200 este un ventilator cu pulverizare apă care are două particularități interesante comparativ cu alte modele: este portabil și bidirecţional. Dispune de două suflante orientabile în direcţii diferite, independent una de alta, cu până la 180 de grade pe plan orizontal plus posibilitatea de a le orienta şi pe plan vertical. Poate acoperi mai bine o mică terasă, o sală etc. distribuind în mod mai uniform aerul rece faţă de alte modele.

Acest ventilator cu apă este portabil. Funcţionează la tensiunea de 12 volţi, ceea ce înseamnă că la un picnic poate fi alimentat de la priza de brichetă a maşinii. Rezistă în ploaie, dacă chiar ne prinde o furtună, iar mânerul inclus îl face uşor transportabil.

Rezervorul de apă cu capacitatea de aproape 4 litri (un galon) este suficient pentru o funcţionare de până la 7-9 ore. Debitul de aer este ajustabil în trei trepte. La fel şi intensitatea de pulverizare a apei.

Acestea au fost părţile pozitive. Acum să le vedem şi pe cele negative.

Culer AC200 este prezentat ca fiind potrivit atât pentru uz interior, cât şi exterior. Pentru interior debitul de apă este perfect, dar s-ar putea să fie insuficient de fin pulverizat pentru a nu lăsa suprafeţele umede în imediata apropriere. Pentru exterior ventilatorul ar fi în regulă pentru folosire la o masă cu prietenii sau lângă pătură, la un picnic. Pentru suprafeţe mai mari este puţin probabil să facă faţă.

Motorul ventilatorului este alimentat la 12 volţi, consumând 3,2 amperi, având deci o putere de 38,4 waţi. Nu este prea mult şi sunt sceptic privind acoperirea de 46 mp dată de producător.

Principiul de funcţionare cu evacuarea aerului prin suflante îl face să fie şi destul de zgomotos, mai ales la viteze mari. Asta probabil nu va fi o problemă dacă este folosit în curte sau la o ieşire la iarbă verde, dar poate fi deranjant dacă îl utilizăm în cameră.

Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi siteul producătorului, www.culer.com. Ventilatorul cu dublu flux Culer AC200 poate fi cumpărat de pe Amazon.com şi de la Hammacher.com, dar nu sunt convins că merită. Există şi o versiune mai mică, cu un singur flux de aer cu apă, Culer AC100.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress