Două maşini de spălat rufe într-una singură: LG Twin Wash

doi in unu: masina de spalat rufe dubla

Am amintit recent despre maşina de spălat rufe cu chiuvetă prezentată de Samsung la CES 2015. Astăzi ne vom opri asupra vedetei secţiunii de electrocasnice a expoziţiei, tot o maşină de spălat rufe, dar de data aceasta una purtătoare a mărcii LG. Proiectată mult mai inteligent, această maşină de spălat poate spăla două şarje de rufe în acelaşi timp, independent una de cealaltă. Sunt practic două maşini de spălat într-una singură.

Una dintre neajunsurile maşinilor de spălat rufe cu încărcare frontală este poziţia corpului când scoate hainele spălate din ea. La o folosire frecventă sau pentru persoane cu probleme la coloana vertebrală aceasta poate reprezenta un neajuns important.

O soluţie foarte populară în occident constă în amplasarea maşinii de spălat rufe pe un piedestal special, care înălţând-o cu aproximativ 35 cm o aduce într-o poziţie mult mai comodă de utilizat. De cele mai multe ori acest piedestal dispune de un sertar, servind ca şi coş pentru rufele murdare, spaţiu de depozitare pentru detergenţi etc.

Inginerii de la LG au venit cu o idee revoluţionară: au încorporat în acest piedestal pentru înălţarea maşinii de spălat rufe o… altă maşină de spălat rufe. Una micuţă, cu tambur orizontal.

Această mini maşină de spălat rufe funcţionează complet independent de maşina principală. Are comenzi separate, alimentare şi evacuare separată şi chiar va fi comercializată separat. LG susţine că va fi compatibilă cu toate maşinile de spălat cu încărcare frontală noi din oferta actuală a companiei.

Deşi foarte mică şi compactă, inginerii au dotat maşina cu cele mai moderne tehnologii ale companiei. Dispune de conexiune wi-fi şi NFC (near-field communication), fiind posibilă comanda şi supravegherea funcţionării ei de pe smartphone. Este acţionată de un motor cu inverter pe sistem Direct Drive. Foloseşte inclusiv tehnologia TurboWash, de pulverizare pe haine a detergentului concentrat.

Utilitatea mini maşinii de spălat rufe este multiplă: spălarea unor cantităţi mici de haine, a hăinuţelor de copii sau alte articole mărunte, împrospătarea echipamentului sportiv folosit la sală ori pentru spălarea unor articole care nu pot fi introduse împreună cu restul rufelor în maşina mare.

Sistemul LG Twin Wash System va fi disponibil în cursul acestui an în magazinele de electrocasnice din SUA şi Europa. Probabil va ajunge şi în România în curând. Voi actualiza articolul imediat ce va apărea în magazinele de la noi.

Pentru mai multe informaţii, vă recomandăm lecturarea ghidului de alegere a celei mai bune maşini de spălat rufe, respectiv a maşinii care răspunde cel mai bine nevoilor personale.

doi in unu: masina de spalat rufe dubla

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress