„La Cabine”, o baie într-un dulap

Baie în dulap

Despre bucătării complete încorporate într-un singur dulap am mai vorbit în aceste pagini. Acum ne oprim asupra unei abordări asemănătoare pentru sala de baie. Deşi producătorul francez insistă că este vorba despre o baie completă, adevărul este că, cel puţin după standardele româneşti, nu-i chiar aşa, fiind vorba doar despre o chiuvetă de baie plus spaţii de depozitare pentru alte accesorii de igienă personală.

Din exterior pare a fi un dulap normal, din lemn de stejar. Odată deschis, în interior avem o chiuvetă de baie cu oglinda aferentă, plus o mulţime de spaţii de stocare pentru prosoape, halate de baie, produse de îngrijire corporală etc.

Dacă baia este mică şi de abia este loc pentru un wc şi eventual o cabină de duş (uneori spaţiul este atât de mic încât chiar baia în sine este o cabină de duş) atunci probabil are sens un dulap-baie amplasat pe hol sau în colţul camerei. În plus să nu uităm de hotelurile în care baia este un colţ al camerei, separat eventual de un panou de sticlă transparentă care nici măcar nu întotdeauna ajunge de la podea la tavan. Iar dacă ajunge, oricum aerisirea este spre cameră…

Ceea ce observ tot mai frecvent în ultimii ani, odată cu înmulţirea şcolilor de design, este că adesea designerii rămân blocaţi exclusiv pe partea estetică a produselor, ignorând sau nefiind capabili să înţeleagă şi partea funcţională. Acum de exemplu, dacă avem un prosop sau un halat de baie ud într-un dulap, acel prosop nu se va usca ci va căpăta în scurt timp un intens miros de mucegai. Cei drept, unele modele de dulapuri-baie au fante de aerisire, altele însă deloc.

Dar probabil noul moto al designerilor industriali este „să nu lăsăm funcţionalitatea să strice un design frumos”. O adaptare după moto-ul adoptat de presă, respectiv „să nu lăsăm adevărul să strice o ştire senzaţională”.

Dulapurile cu baie integrată La Cabine sunt rezultate din colaborarea producătorului de mobilier de baie Line Art cu echipa de design La Fonction şi pot fi cumpărate la preţuri care încep de la 5400 €. Cei drept, în România sunt oraşe în care de banii aceştia se poate cumpăra cel puţin o garsonieră…

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress