Castron interactiv slow-food pentru câini şi pisici

Castron farfurie interactiva Catch slow-food pentru caini si pisici

„Mâncarea trebuie băută, iar băutura mestecată” este probabil primul îndemn la o alimentaţie sănătoasă din istoria omenirii, originile ei pierzându-se în China antică. Este poate şi cel mai uşor de respectat sfat indiferent de natura alimentaţiei noastre. Nu necesită ingrediente speciale, nici reţete sofisticate, absolut nimic în plus faţă de ceea ce mâncăm deja. Doar puţin mai mult timp.

Ideea din spatele îndemnului este simplă şi pe deplin susţinută medical. A bea mâncarea se traduce prin a mesteca cât mai bine alimentele, cu cât bolul alimentar este mai fin cu atât mai bună şi mai completă fiind şi digestia. Iar a mesteca băutura înseamnă doar ai da posibilitatea de a se amesteca cu saliva, tot pentru o bună digestie. Dacă o dăm pur şi simplu pe gât ea va duce lipsă de enzimele din salivă, necesare în fazele ulterioare ale digestiei. Iar o digestie bună înseamnă, printre multe altele, recuperarea unei cantităţi mai mari de nutrienţi din alimentele consumate.

A mânca mai încet mai are un beneficiu, important mai ales pentru cei care doresc să slăbească. Când mâncăm, organismul are nevoie de un anumit timp pentru a reacţiona la alimentele ingerate şi a transmite semnalul că este de ajuns, suntem sătui.

Acest mecanism biologic este bine cunoscut şi exploatat din plin de localurile fast-food. Întreaga atmosferă din interiorul acestor localuri este astfel gândită încât să ne facă să terminăm de mâncat repede, cât mai repede şi eventual să mai cumpărăm ceva pentru că organismul încă n-a apucat să reacţioneze la mâncarea consumată.

Apoi, nu în ultimul rând, a mânca este una din micile plăceri ale vieţii. Iar preparatele nu degeaba sunt uneori o adevărată „artă culinară”. Nu este nimic rău în a ne acorda puţin timp pentru a le savura cum se cuvine.

Dar cum se aplică toate acestea animalelor de companie? Organismul mamiferelor este, din punct de vedere al sistemului digestiv, identic cu cel uman. Prin urmare şi beneficiile unui stil alimentar corect sunt în linii mari aceleaşi.

Cum putem convinge un câine sau o pisică să nu înfulece mâncarea? Nu ştiu cum, însă nici nu este nevoie să o facem. Frederik Lindskov, un artist danez iubitor de animale, a găsit o soluţie inedită. Plecând de la o imagine din natură, mâncare între smocurile de iarbă, artistul a creat o farfurie (un castron) slow-food care nu permite animalelor să înfulece alimentele.

Lansat cu mai bine de un an în urmă, produsul a avut un mare succes în rândul iubitorilor de animale. Castronul Catch este disponibil în două dimensiuni, ambele putând reţine atât hrană solidă cât şi lichidă sau umedă. Pot fi spălate în maşina de spălat vase.

Castronul Catch pentru pisici are dimensiunile de 29 x 22,5 x 7,3 cm şi o capacitate de 0,3 litri de lichid. Are culoarea violet. În România se poate cumpăra de la eMag (click aici).


Castronul Catch pentru câini are dimensiunile de 40 x 29 x 12 cm şi o capacitate de 0,4 litri de lichid. Este disponibil în două variante coloristice. Ambele pot fi găsite la eMag, click aici pentru culoarea turcoaz şi pentru culoarea verde.

Indiferent de beneficiile pentru sănătatea animalului de companie, castroanele Catch au un efect vizibil imediat: transformă hrănirea într-o activitate distractivă, care ne va ţine ocupat prietenul minute bune. Practic îi oferă o cale de a se hrăni conform instinctelor formate de-a lungul timpului când a ajunge la mâncare presupunea ceva activitate fizică, nu o aştepta bolul plin pus de stăpân.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress