Drop, cântar de bucătărie pentru iPad

Cântar de bucătărie inteligent cu iPad

Cântarele de bucătărie sunt disponibile într-o largă varietate de forme şi culori. Unele simple, altele dispunând de diverse funcţii suplimentare, menite a le face utile şi în afara momentelor în care servesc ca şi cântar. Deşi pare un domeniu în care nu mai este loc de nimic nou, iată că un grup de tineri inventivi au reuşit să realizeze ceva cu adevărat inedit: cântarul de bucătărie accesoriu pentru iPad. Dacă vorbeam de calculatoare, se numea dispozitiv periferic, însă la telefoane şi tablete aceste dispozitive auxiliare se numesc accesorii.

Numit Drop, acest cântar de bucătărie nu dispune de un afişaj propriu. El se conectează prin Bluetooth (mai precis prin Bluetooth low energy – BLE) cu un iPad, iar de aici încolo posibilităţile care se deschid sunt incomparabile cu orice alt cântar electronic.

Aplicaţia de pe iPad conţine un număr de peste 500 de reţete de dulciuri şi prăjituri. La prepararea oricărei reţete cantităţile de ingrediente se calculează automat în funcţie de numărul de porţii pe care dorim să le pregătim. Sau dacă dintr-un ingredient avem la dispoziţie o cantitate mai mică decât cea necesară, aplicaţia va sugera posibili înlocuitori pentru el. Sau, dacă nici acestea nu sunt disponibile, cantităţile celorlalte ingrediente sunt automat recalculate pentru a nu compromite gustul produsului final. De asemenea poate întocmi lista cumpărăturilor necesare.

Aplicaţia ghidează bucătarul pas cu pas, fără a necesita nici o intervenţie din partea acestuia. Imediat ce a fost cântărită cantitatea corectă pentru pasul curent, pe ecran se va afişa pasul următor. Dacă părăsiţi bucătăria în timp ce prăjitura se află la copt, veţi fi anunţat pe iPhone când a sosit momentul scoaterii ei din cuptor.

În plus aplicaţia oferă diverse sfaturi şi trucuri utile în timpul preparării unei reţete, ceea ce o transformă într-un adevărat ajutor de bucătar. Şi fireşte nu putea lipsi posibilitatea de a distribui micuţa noastră aventură culinară pe reţelele de socializare.

Bineînţeles Drop poate fi folosit şi ca un cântar simplu de bucătărie, fără a urmări paşii unei reţete anume. În viitorul apropriat aplicaţia va permite şi încărcarea unor reţete proprii în baza de date.

Cântarul digital Drop are o utilitate aparte pentru utilizatorii americani, unde se folosesc unităţi de măsură englezeşti şi măsurătorile se efectuează cel mai adesea cu linguri, cupe sau căni gradate. Însă abilităţile sale, în special recalcularea automată a cantităţilor pentru întreaga reţetă, o fac să fie un instrument foarte practic în orice bucătărie.

Deocamdată cântarul de bucătărie Drop suportă iPad de generaţiile 3 şi 4, iPad Air şi iPad Mini. În 2015 va fi disponibilă şi versiunea pentru Android a aplicaţiei.

Pentru informaţii suplimentare şi comenzi, vizitaţi getdrop.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress