bottleLoft, suport magnetic pentru sticle în frigider

Suport magnetic de sticle cu dop de fier pentru suspendat în frigider

S-a demonstrat că oricât de mare ar fi un frigider, el tot se va umple. Este o chestie psihologică, ţine de natura umană, având probabil la origine un instinct străvechi legat de stocurile de alimente. De aici a venit unor tineri ideea de a elibera un spaţiu preţios în interiorul frigiderului prin suspendarea magnetică a sticlelor de băutură de tavanul interior al aparatului frigorific.

Scopul este de a elibera spaţiu de pe rafturi, dar soluţia propusă poate fi interesantă nu doar din punct de vedere practic, ci şi ca impact vizual, dacă frigiderul este destul de înalt şi există destul spaţiu deasupra ultimului raft.

Dispozitivul bottleLoft este conceput modular, fiecare modul având lungimea de 20 cm, lăţimea de aproape 4 cm şi oferind suport pentru un număr de trei sticle. Se pot folosi una, două sau mai multe module. Instalarea în frigider se face cu ajutorul unei benzi adezive de mare putere 3M VHB (very high bond) specială pentru aplicaţii la temperaturi scăzute. Oricând modulele pot fi înlăturate şi adezivul curăţat de pe pereţii frigiderului.

Pentru prinderea unui modul se utilizează peste 50 de centimetri pătraţi de bandă adezivă 3M VHB. Fiecare 1 cmp de adeziv poate susţine o greutate de aproximativ 8 kg. Asta înseamnă că în condiţii ideale fâşia de bandă adezivă folosită la fixarea suportului în frigider ar putea susţine 400 kg!

Chiar dacă luăm în calcul o eventuală depreciere de 10 ori a puterii adezive, tot mai poate suporta 40 kg, când de fapt noi o vom folosi pentru a susţine numai 1-2 kg greutate suspendată. Deci marja de siguranţă avută face practic imposibilă desprinderea suportului de pe pereţii interiori ai frigiderului. Pentru a asigura o prindere bună a adezivului, produsul se livrează împreună cu un şerveţel îmbinat cu alcool izopropilic pentru curăţarea suprafeţei înainte de aplicare.

Magneţii sunt din neodim de clasa N52, adică cei mai puternici magneţi existenţi pe piaţă. O sticlă are în jurul a 0,5 kg dar magneţii sunt dimensionaţi să susţină peste 1,6 kg în condiţiile în care singurul punct de contact este dopul metalic din tablă subţire. Avem deci şi aici o marjă de siguranţă sănătoasă. Dacă în locul unui dop metalic am folosi un obiect de fier masiv, acelaşi magnet ar putea ridica în jur de 23 kg.

Personal cred că suportul bottleLoft poate fi util şi în afara frigiderului. De exemplu poate fi aplicat pe dulapul suspendat din bucătărie pentru a păstra la îndemână diverse recipiente sau ustensile de bucătărie. În funcţie de materialul din care este fabricat dulapul, putem utiliza banda adezivă sau o putem fixa cu câteva şuruburi autofiletante micuţe dar cu cap mai măricel.

Deocamdată bottleLoft se află în stadiul de proiect. Tocmai trece printr-o etapă de finanţare publică pe Kickstarter, unde în prima jumătate a perioadei de finanţare a atras deja de peste două ori fondurile planificate a fi necesare. Lansarea comercială a produsului se preconizează a fi la începutul anului 2015.

Creatorii bottleLoft au mai dus la bun sfârşit încă patru proiecte finanţate prin Kickstarter, ceea ce ne oferă încrederea că şi de data aceasta lucrurile se vor derula conform planului.

Sursa: www.kickstarter.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress