Ceaţă comestibilă, peste 200 de arome, zero calorii

Aparate generatoare ceata comestibila

Cele mai gustoase mâncăruri au de regulă şi cel mai înalt conţinut caloric, iar aceasta este şi cea mai frecventă cauză a eşecului în urmarea unei diete. Iată că acestei proleme i s-a găsit o rezolvare cât se poate de inedită: ceaţa comestibilă. Mai precis aparatul care generează ceaţă comestibilă, invenţie a britanicului Charlie Harry Francis. Aceasta ne permită să savurăm aromele favorite, fără nici o calorie, deci ne putem bucura de mâncarea preferată fără a ne face griji privind silueta.

Aparatul foloseşte o tehnică de vaporizare ultrasonică pentru a produce o ceaţă comestibilă conţinând aromele celor mai diverse alimente. Vaporizarea ultrasonică ajută la extragerea aromelor din diferite mâncăruri sub formă de ceaţă densă, care poate fi inhalată printr-un pai, oferind aceeaşi satisfacţie ca şi gustarea preparatului respectiv.

Dispozitivul poate produce peste 200 de arome diferite, dintre cele mai diverse, ca de exemplu: fructe, ciocolată, plăcintă cu mere, popcorn, bomboane, îngheţată, homar, friptură, şuncă afumată etc. Mai mult chiar, aromele pot fi ajustate în funcţie de preferinţele consumatorului.

În oarecare măsură aparatul pentru generarea ceţii comestibile se aseamănă cu ţigările electronice, care creează iluzia consumării unei ţigări fără efectele ei negative.

Dincolo de dietele pentru slăbire, ceaţa comestibilă poate avea şi aplicaţii medicale. Mai precis pentru uşurarea restricţiilor celor care trebuie să se abţină de la anumite feluri de mâncare din motive medicale, de sănătate.

Deocamdată generatorul de ceaţă comestibilă nu se produce în serie şi deci nici nu se găseşte la comercializare în magazinele de electrocasnice. Singura modalitate de a o folosi este închirierea ei de la firma producătoare, pentru petreceri sau ocazii deosebite. Poate pe viitor situaţia se va schimba, însă până atunci singura alternativă cu efecte asemănătoare şi accesibilă rămân furculiţele şi lingurile aromate, despre care am vorbit mai pe larg cu puţin timp în urmă.

Pentru informaţii suplimentare despre aparatele generatoare de ceaţă comestibilă vizitaţi siteul Lick Me, I’m Delicious din Marea Britanie.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress