Ariete Look & Toast, prăjitor de pâine cu fereastră transparentă şi lămpi cu halogen

Ariete Look & Toast, prăjitor de pâine cu fereastră transparentă şi lămpi cu halogen

prajitor paine cu fereastra transparenta

Toasterele transparente nu sunt o noutate, dar nici nu sunt prea frecvent întâlnite chiar dacă ele sunt atât practice cât şi frumoase. Gama acestora este completată de un nou aparat, lansat de producătorul italian de electrocasnice Ariete. Look & Toast are o singură faţă transparentă, dar şi aceasta este suficientă pentru a putea vedea ce se petrece în interiorul său.

Noul prăjitor de pâine dispune de o singură fantă mai lungă, având capacitatea de două felii. Este construit din inox şi are o fereastră de sticlă termorezistentă pe partea frontală. Foloseşte ca şi sursă de căldură lămpi cu halogen cu puterea totală de 900 W, spre deosebire de cvasimajoritatea toasterelor de pe piaţă, a căror sursă de căldură este o rezistenţă electrică.

Un termostat permite ajustarea nivelului de prăjire după dorinţă, iar sistem automat cu temporizator opreşte aparatul şi ridică feliile la terminarea ciclului de funcţionare, împiedicând astfel arderea lor dincolo de nivelul programat.

Ariete ne promite că sistemul de încălzire cu lămpi cu halogen asigură o prăjire graduală şi uniformă a feliilor de pâine. Rămâne de văzut dacă chiar aşa stau lucrurile, prăjirea neuniformă a pâinii fiind principalul punct slab al multor toastere de pe piaţă.

Alte funcţii ale prăjitorului de pâine Ariete Look & Toast sunt:

  • funcÅ£ie baghetă (prăjeÅŸte o singură faţă)
  • dezgheÅ£are
  • încălzire
  • posibilitate de resetare în timpul funcÅ£ionării
  • sertăraÅŸ pentru fărâmituri

Fereastra transparentă a toasterului este construită din două straturi de sticlă. Unul exterior, rece, şi unul interior care are rolul de a asigura izolarea termică a celei exterioare. Sticla din interior poate fi extrasă cu uşurinţă când este necesară spălarea ei.

Aparatul are un preÅ£ de lansare de 50 €. Deocamdată nu se găseÅŸte pe piaÅ£a românească, dar este de aÅŸteptat să ajungă în curând, produsele mărcii Ariete fiind deja prezente ÅŸi în oferta unor magazine de electrocasnice de la noi.

Sursa: ariete.net

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress