Amorfo Premium, cel mai frumos aragaz portabil

Cel mai frumos aragaz portabil

Servirea mesei este adesea un eveniment social, fie că suntem înconjuraţi în jurul mesei de membri familiei, prieteni, colegi sau parteneri de afaceri. Experienţa culinară poate fi însă mult extinsă şi diversificată dacă ea nu se limitează numai la consumarea alimentelor gătite, ci include şi prepararea lor. Ideea îşi are originile probabil de la plitele teppanyaki din Japonia, gama electrocasnicelor cu această destinaţie diversificându-se cu aparate ca grătarul electric cu raclette şi seturile de fondue electric, ambele disponibile şi în magazinele de la noi. Astăzi ne oprim asupra unui alt aparat din această gamă, un superb mini-aragaz portabil.

Produs al companiei Iwatani, noul Amorfo Premium este din mai multe puncte de vedere urmaşul modern al vetrei tradiţionale japoneze, irori. Sursă de inspiraţie a constituit-o mini-aragazul Amorfo, lansat în 1990. Acum s-a apelat la designerul Hiroaki Watanabe pentru a-i da acestuia un aer modern, post 2000. Şi a reuşit din plin, rezultatul fiind deosebit de elegant, premiat pentru designul său.

Noua plită-reşou pe gaz este nu numai mai frumoasă, dar şi semnificativ mai compactă, mai uşor de folosit şi mai uşor de întreţinut decât versiunile precedente, aplicându-se noile curente practice din domeniul designului industrial.

Datorită designului inteligent, flacăra este îndreptată spre centrul arzătorului, nu spre exteriorul său, ceea ce creşte randamentul lui şi micşorează pierderile de căldură. Într-un test comparativ s-a demonstrat că Amorfo Premium la o putere termică de 2,9 kW oferă aceeaşi capacitate de încălzire ca un arzător tradiţional de 3,5 kW. Testul a fost efectuat de Iwatani International Corporation, folosindu-se o oală cu diametrul de 18 cm.

Aragaz cu arzator eficient

Un sistem heat-pipe cu conductivitate termică foarte bună încălzeşte rezervorul de gaz, ajutând la vaporizarea combustibilului. De asemenea sistemul menţine puterea arzătorului chiar şi la scăderea presiunii gazului, până la golirea completă a buteliei.

Principalele caracteristici ale aragazului sunt:

  • dimensiuni 355x310x84 mm
  • putere 2,9 kW (2500 kcal/h)
  • greutate 2,2 kg
  • materiale folosite: SPCC (oţel laminat la rece), aluminiu, oţel inoxidabil, ABS
  • alimentarea aragazului portabil este asigurată de o butelie de gaz standard, format tub de spray
  • timp de ardere continuă: circ 72 minute
  • consum de gaz: până la 211 grame/oră
  • aprindere electronică cu scânteie şi reaprindere automată în cazul stingerii accidentale a flăcării
  • sistem avansat de reglare a temperaturii, cu acord fin pentru temperaturi joase

Amorfo Premium este disponibil numai în Japonia, putând fi cumpărat de pe eBay sau de exemplu de la Japan Trend Shop, probabil din cele mai importante magazine online cu produse japoneze.

Pe piaţa românească şi europeană în general sunt disponibile nenumărate tipuri de aparate de gătit tip aragaz portabil, de camping. Unele cu butelie reîncărcabilă, altele cu cartuş de unică folosinţă sau cu rezervor tip spray. Însă nici unul din ele nu arată atât de elegant ca Amorfo Premium.

Actualizare: revin şi completez articolul cu un video, o superbă reclamă în care apar 100 de miniaragaze portabile asemănătoare cu cel din articolul prezent, alt model al aceluiaşi producător. Creativitatea reclamelor japoneze este mereu surprinzătoare, iar cea de faţă oferă un excelent exemplu în acest sens.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress