360Fly, camera video sport panoramică, cu unghi de filmare de 360°

Camera video panoramica 360Fly

Camerele video sport, de acţiune, erau apanajul exclusiv al unor firme micuţe, inovative. Mai recent, după ce cei mici au creat această nişă şi au crescut piaţa, giganţi ca Sony şi JVC au intrat şi ei în competiţie. Fără a contribui însă cu noutăţi demne de remarcat, decât poate hamul pentru câini de la Sony 🙂 . Evident aşteptările de la Sony erau ceva mai mari de atât. Lider pe piaţă din punctul de vedere al calităţii imagini a rămas tot GoPro Hero, iar la camere video auto tot britanicii de la BlackVue sunt cei mai buni. Iar noutăţile din domeniu nu vin de la marile companii, ci tot de la firme noi, micuţe. Ca de exemplu 360Fly, respectiv versiunea 360MicroFly.

O caracteristică generală a camerelor sport este unghiul larg de filmare, pentru a capta cât mai mult din câmpul de desfăşurare a acţiunii. Un unghi de 170 de grade pe orizontală este aproape un standard în domeniu. Această caracteristică constructivă o împinge mai departe noua cameră video 360Fly. Până la 360 de grade, după cum îi sugerează şi numele. 360Fly înregistrează totul pe un unghi de 360 de grade pe orizontală şi 240 de grade pe verticală.

Camera 360Fly este compatibilă cu dispozitivele cu iOS de la Apple şi Android de la restul lumii, permiţând instant editarea şi/sau distribuirea înregistrării. Este submersibilă până la o adâncime de 5 metri, are o carcasă rezistentă la şoc şi cântăreşte 120 de grame. Este compatibilă cu o mare varietate de sisteme de prindere şi trepiede, aspect destul de important dacă deja dispunem de aceste accesorii achiziţionate pentru o altă cameră.

360Fly este o alternativă interesantă pentru multe situaţii în care o cameră normală ar putea captura doar o fracţiune din scenă sau cazuri în care preferăm să punem camera undeva şi să nu mai fie nevoie să-i purtăm de grijă. Iar playerul la rândul său oferă o experienţă nouă, de tip video imersiv, panoramic.

Să nu uităm că pentru urmărirea unei acţiuni care se desfăşoară în faţa camere, nu în jurul ei, există Soloshot. Acest aparat, prezentat cu un an în urmă pe acest blog, este un suport pentru camera de filmat care urmăreşte permanent subiectul acţiunii, indiferent de mişcarea acestuia. 360Fly şi Soloshot acoperă nevoi uşor diferite, fiind bine să avem cunoştinţă de ambele variante înainte de a lua decizia achiziţionării cele potrivite pentru nevoile noastre.

360Fly va fi disponibilă spre cumpărare în cursul verii lui 2014. Până atunci urmăriţi, pentru ultimele noutăţi, www.360fly.com.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress