Combina frigorifică eficientă Toshiba Vegeta Slim GR-F43G

Combina frigorifica Toshiba Vegeta Slim GR-F43G

Chiar sunt mai rar întâlnite în magazinele româneşti de electrocasnice, produsele Toshiba impresionează frecvent prin inovaţiile aduse pe piaţă. Cum eficienţa energetică este una dintre subiectele fierbinţi ale momentului, japonezii demonstrează că pot fi cei mai buni şi din acest punct de vedere. Combina frigorifică Toshiba Vegeta Slim GR-F43G este probabil cel mai economic aparat frigorific din clasa ei, consumând cu 16 până la 20% mai puţină energie electrică decât alte aparate de capacitate similară. Să vedem care sunt tehnologiile aflate în spatele acestor performanţe.

Combina are format îngust (ultra-slim), cu o lăţime de numai 60 cm, dar cu o capacitate totală de 426 litri. Compartimentarea este atent studiată, dispunând de nu mai puţin de cinci uşi/sertare de acces. În afară de frigider (224 litri) şi congelatorul de 109 litri, mai dispune de un compartiment de legume de 93 litri şi o cameră de răcire de 17 litri.

Principala calitate a noii combine este consumul energetic redus, de numai 210 kWh/an. Pentru a se ajunge la această performanţă, s-au folosit mai multe tehnologii inovative. În primul rând combina frigorifică are o izolaţie cu dublu strat, dintre care un strat izolator de înaltă eficienţă, cu vid. O atenţie deosebită a fost acordată şi radiatorului termic de eliminare a căldurii. S-a renunţat la modelul clasic, format serpentină de tuburi groase în favoarea unui panou radiant care integrează o reţea complexă de serpentine foarte fine. Această soluţie este aplicată pentru prima oară unei combine mai mici de 450 litri. În plus s-a acordat o atenţie deosebită amplasării componentelor generatoare de căldură, cum ar fi modulul de alimentare şi cele două compresoare de înaltă eficienţă.

serpentina racire combina frigorifica clasica vs. ultrafina

Compartimentul pentru legume vine şi el cu câteva dotări interesante, pe lângă cele deja clasice cum ar fi controlul umidităţii. O unitate hibridă cu LED-uri şi filtru foto-catalitic are atât funcţie antibacteriană, cât şi dezodorizantă, descompunând moleculele gazoase generatoare de mirosuri.

Nu intru în detalii mai puţin interesante (pot fi găsite pe pagina producătorului), deoarece nu are sens, combina frigorifică Toshiba Vegeta Slim având şi un mic neajuns: nu este disponibilă pe piaţa românească de aparate electrocasnice.

Combina frigorifica Toshiba Vegeta Slim GR-F43G

Sursa: Toshiba Home Appliance Co, Ltd.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress