Panasonic Space Player, un sistem de iluminare cu proiecţie video

Panasonic Space Player

Panasonic Space Player este un nou tip de echipament de iluminare, care combină funcţiile unui sistem de iluminat tradiţional cu cele ale unui proiector video. Aceasta deschide noi posibilităţi pentru iluminatul artistic sau cel ambiental. Noul proiector de lumină oferă posibilitatea de a crea o mare varietate de efecte vizuale, inexistente până la ora actuală. De exemplu poate ilumina un obiect şi în acelaşi timp proiecta un video de prezentare sau o descriere text pe o suprafaţă alăturată.

Panasonic Space Player are forma unui proiector cu poziţie reglabilă, de culoare albă sau neagră. Poate rula conţinut de pe carduri de memorie SD sau prin reţea wireless, iar controlul aparatului se realizează cu ajutorul unei telecomenzi. Este uşor de instalat în magazine, muzee sau alte spaţii, nefiind nevoie de cablare specială sau alte cerinţe deosebite. Focalizarea sau zoom-ul de 2,2x pot fi operate din telecomandă, aparatul fiind uşor de operat chiar şi când este montat la înălţimi mai mari. Forma de proiector îşi găseşte locul oriunde, iar albul şi negrul sunt culori neutre, care se pot potrivi în orice interior.

Este echipat cu o funcţie de proiector de lumină, pentru iluminare de tip spot luminos. Din telecomandă se poate selecta modul de funcţionare tip iluminare simplă sau tip proiector de imagini. Prin utilizarea funcţiei de proiectare video este capabil să reproducă o gamă extrem de diversă de efecte de iluminare ambientală.

Aparatul poate funcţiona atât în mod independent, rulând imagini sau video de pe un card SD, cât şi conectat la o instalaţie mai complexă, rulând conţinut dinamic de pe un calculator, o tabletă sau un telefon via Wi-Fi ori folosind o conexiune HDMI. În mod independent poate rula imagini şi filme de pe card SD, îşi poate schimba luminozitatea sau se poate porni şi opri, toate acestea urmând un program prestabilit salvat în memoria aparatului.

Ca sursă de lumină Panasonic Space Player utilizează o diodă laser cu luminozitatea de 1000 de lumeni. Aceasta are durata de viaţă de 20.000 de ore, la finalul cărora luminozitatea sursei se situează la jumătate din cea iniţială. Chiar şi în cazul unei utilizări continue ar trece mai mult de doi ani până apare necesitatea schimbării sursei de lumină. Rezoluţia imaginii proiectate este puţin peste un milion de pixeli, echivalent cu WXGA. Consumul de curent este de 125 W.

Panasonic Space Player va fi lansat în iulie 2014, pentru început numai în Japonia. Totuşi el nu va fi comercializat ca atare, ci oferit ca parte a unor soluţii la cheie. Practic specialiştii companiei vor proiecta sisteme de iluminare care să răspundă nevoilor specifice, unice, ale clienţilor. Aceste soluţii la cheie vor cuprinde atât echipamentul tehnic, cât şi software-ul necesar şi nu în ultimul rând conţinutul video pentru crearea ambientului potrivit.

Sursa: Panasonic News Portal

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress