Siemens lansează combina frigorifică cu compartiment vidat

Combina frigorifica cu compartiment vidat

Divizia producătoare de electrocasnice a companiei germane Siemens a lansat la începutul acestui an combina frigorifică KG38QAL30. Cu o înălţime de 1,9 metri şi un exterior din inox, aparatul are trei compartimente: un frigider în partea superioară, un congelator jos, iar în mijloc un compartiment de refrigerare la zero grade. Acesta la rândul său este împărţit în două zone: un sertar cu umiditate controlată vitaFresh pentru păstrarea vegetalelor şi, elementul inovativ, un compartiment vidat pentru produse perisabile.

Compartimentul vidat se închide ermetic, iar la apăsarea unui buton combina frigorifică extrage aerul din interiorul ei. Nu tot aerul, bineînţeles. Presiunea din compartiment este redusă cu 300 de milibari, ceea ce înseamnă 30% calculat la nivelul mării sau puţin mai mult dacă ne aflăm la o altitudine mai ridicată.

Compartimentul vidat este recomandat pentru păstrarea unor produse perisabile cum ar fi carnea, peştele sau chiar preparate alimentare neconsumate. Combinaţia dintre presiunea scăzută, conţinutul mai mic de oxigen şi temperatura apropiată de zero grade Celsius contribuie la prelungirea de până la cinci ori a duratei de păstrare a alimentelor perisabile.

Pentru început combina frigorifică Siemens KG38QAL30 Freshness Center cu vacuumTechnology va fi disponibilă numai în Germania şi Olanda, la un preţ de aproximativ 1.500 euro. În funcţie de succesul avut, compania va decide extinderea distribuţiei şi pe alte pieţe.

Să mai spunem că aceasta nu este prima combină frigorifică cu compartiment vidat, ci doar cea mai accesibilă pentru noi, cei din Europa. Hitachi de exemplu are de mulţi ani în ofertă aparate frigorifice cu sertar vidat, iar acestea s-au dovedit a fi fiabile în timp. Dar sunt mult mai greu de procurat la noi, compania având o prezenţă redusă pe segmentul de electrocasnice.

Şi încă un lucru bine de ştiut: putem cu toţii beneficia de avantajele oferite de această tehnologie chiar şi fără a ne cumpăra un asemenea frigider. Este suficient să avem un aparat de vidat alimente în pungi de nailon şi durata de păstrare a alimentelor perisabile va creşte de până la opt ori indiferent de frigiderul de care dispunem. Atenţie însă, să fie un aparat de calitate, cu pompă de vid, nu o jucărie ieftină cu un simplu ventilator şi efect aproape nul.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress