Instant Pot, oală sub presiune cu Bluetooth

Oala sub presiune cu telecomanda bluetooh

Despre oalele sub presiune digitale am evitat să vorbesc până în prezent. Deşi sunt interesante, au o mică problemă: partea electronică nu se împacă prea bine cu căldura, defectând-se uşor. Însă oala de faţă este una electrică, ceea ce permite un control al distribuţiei căldurii mult superioară uneia pentru plita cu gaz. În plus, microprocesorul din dotare permite o multitudine de funcţii în afară de cea de bază, de oală sub presiune. Inclusiv controlul de la distanţă, prin Bluetooth. De aceea am considerat că merită o privire.

Produsă de către compania canadiană Ace Sensor Inc., noua oală Instant Pot este probabil una dintre cele mai avansate oale şi mai automatizate sub presiune existente la ora actuală. Din acest motiv locul lansării a fost chiar la Consumer Electronics Show 2014.

Încălzirea electrică permite, printr-o izolare corespunzătoare, reducerea la minimum a pierderilor termice în timpul gătitului. Aceasta creşte eficienţa energetică şi scade durata gătitului. Totodată posibilitatea controlului precis, cu ajutorul microprocesorului şi al senzorilor, a temperaturii şi a presiunii din interior fac posibilă funcţionarea oalei în mai multe regimuri de funcţionare, ca de exemplu: oală sub presiune, slow cooker (exact opusul oalei sub presiune), fierbător de orez, oală pentru supe, sote, înăbuşire sau rumenire, vas de gătit în aburi, aparat de preparat iaurt sau lapte bătut.

oala sub presiune inteligenta multifunctionala

Oala este disponibilă în două variante, cu capacitatea de 4,7 litri (putere 900 W) şi de 5,7 litri (1000 W). Utilizată ca oală sub presiune, nivelul presiunii este selectabilă în două nivele: joasă, de 7 psi şi înaltă de 11 psi. Supapa de siguranţă se declanşează la 15,23 psi (105 kpa).

Nu lipsesc nici funcţii specifice mai ales aparatelor electrocasnice digitale, cum ar fi: pornire întârziată cu până la 24 de ore, păstrarea la cald a mâncării ş.a.

În afara panoului de control digital al oalei, aceasta mai poate fi programată şi de la distanţă, prin Bluetooth, cu ajutorul unei aplicaţii iOS sau Android instalate pe un telefon sau o tabletă. Aplicaţia mai oferă câteva funcţii în plus, ca de exemplu posibilitatea de a salva în memorie reţetele preferate, trimiterea acestora prin internet sau postarea lor pe reţele de socializare etc.

Deocamdată nu se cunoaşte data lansării pe piaţă sau preţul noii oale sub presiune Instant Pot. Pentru detalii suplimentare accesaţi siteul instantpot.com. Atenţie în caz că doriţi să achiziţionaţi acest produs, să fie disponibilă şi versiunea europeană. În Europa electrocasnicele sunt alimentate la 220V, spre deosebire de 110V – tensiunea reţelei electrice în SUA.

Clipul de mai jos este unul lung şi poate fi plictisitor, recomand urmărirea lui numai dacă doriţi să vedeţi o prezentare video a acestei oale electrice multifuncţionale.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress