Dronă pentru fotografii şi filmări aeriene cu GoPro Hero

Ieri am prezentat Soloshot, aparatul care poate ţine locul unei echipe de filmare, orientând în permanenţă camera video spre noi în timpul activităţilor sportive. Astăzi vorbim despre o soluţie la fel de practică, pentru o cu totul altă situaţie: efectuarea de filmări sau de fotografii aeriene. Acest domeniu este în general inaccesibil, deoarece prea puţini posedă un avion personal, un elicopter sau măcar banii necesari pentru a închiria unul. Dar lucrurile sunt pe cale de a se schimba odată cu apariţia unor soluţii tehnice accesibile pentru toate buzunarele.

Lehmann LA100 este o mică dronă, un UAV (Unmanned Aerial Vehicle – aeronavă fără pilot) proiectat special pentru camerele video GoPro Hero. Aparatul se lansează din mână, ca un avion de hârtie, zboară timp de 5 minute la înălţimea de 80-100 de metri, apoi revine la punctul de plecare. Totul se desfăşoară automat, fără a necesita nici o intervenţie din partea utilizatorului.

Camera video GoPro Hero poate fi montată în următoarele configuraţii:

  • deasupra aripii, pentru a lua imagini oblice, sub un unghi faţă de pământ
  • sub aripă, pentru imagini aeriene verticale ale suprafeţei pământului
  • câte o cameră în fiecare poziţie, pentru a realiza ambele tipuri de fotografii sau filmări concomitent.

Deasupra aripii se poate monta oricare model de cameră video GoPro Hero, Hero2 sau Hero3. În locaşul de sub aripă, pentru imagini verticale, se poate utiliza doar modelul GoPro Hero3. Înainte de lansarea UAV-ului camera va fi pornită pe filmare sau pe modul de fotografiere continuă la intervalul de timp dorit.

Drona Lehmann LA100 poate fi transportată cu uşurinţă oriunde avem nevoie de serviciile ei. Are anvergura aripilor de numai 92 de centimetri şi cântăreşte 850 de grame. Este construită din polistiren şi fibră de sticlă, materiale care îi asigură o rezistenţă excelentă şi o greutate mică. Poate zbura la temperaturi cuprinse între -25 şi +60 grade Celsius şi îşi păstrează stabilitatea la rafale de vânt de până la 35 km/h.

Drona camere video GoPro Hero

Aparatul este upgradabil atât hardware cât şi software. Lehmann Aviation oferă noi versiuni ale softului de control ori de câte ori acesta este îmbunătăţit, iar construcţia modulară a aparatului de zbor permite schimbarea componentelor sale cu altele mai performante pe măsură ce ele sunt dezvoltate.

Preţul unui UAV Lehmann LA100 este de 990 euro, preţ care nu include şi camera (sau camerele) video GoPro Hero (detalii pe www.lehmannaviation.com). Este la ora actuală una dintre cele mai accesibile drone utilitare, atât ca preţ cât şi ca simplitate în utilizare.

Teoretic pentru efectuarea fotografiilor aeriene se pot folosi aparate de zbor (avioane, elicoptere) telecomandate, însă acestea de regulă sunt mai scumpe şi nu în ultimul rând necesită cunoştinţe solide şi antrenament privind pilotarea lor. Drona Lehmann LA100 în schimb nu necesită nici un fel de pregătire, se încarcă bateria, se fixează camera şi este gata de utilizare.

Drona camere video GoPro Hero

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Un comentariu to “Dronă pentru fotografii şi filmări aeriene cu GoPro Hero”

  1. […] tot am vorbit despre dispozitivul Soloshot pentru filmări sportive terestre şi drona Lehmann LA100 pentru fotografii aeriene, să ne oprim o clipă şi asupra celor subacvatice. Aquabotix HydroView este un minisubmarin […]

Răspunde

Powered by WordPress