Aquabotix HydroView, submarin teleghidat pentru filmări subacvatice

Dacă tot am vorbit despre dispozitivul Soloshot pentru filmări sportive terestre şi drona Lehmann LA100 pentru fotografii aeriene, să ne oprim o clipă şi asupra celor subacvatice. Aquabotix HydroView este un minisubmarin teleghidat, destinat filmărilor sau fotografierii subacvatice. Acesta este una dintre primele modele care folosesc un iPad în locul unei unităţi de telecomandă dedicate, aspect care contribuie la reducerea preţului şi totodată la extinderea posibilităţilor oferite.

Minisubmarinul este conectat la iPad printr-un cablu cu lungimea de 23-45 metri (în funcţie de model). Prin acest cablu transmite în direct pe ecranul tabletei imaginile din adâncuri. Alături de imagini se mai afişează informaţii referitoare la navigare, temperatura apei, adâncime, nivelul de încărcare al bateriei, presiune, orientare şi înclinare ş.a. în funcţie de model.

O aplicaţie instalată pe iPad realizează controlul submarinului. Comenzile pot fi date fie prin intermediul unor butoane-joystick virtuale, de pe ecran, fie prin înclinarea tabletei, prin intermediul accelerometrului. Prin controlul celor trei elice propulsoare se realizează mişcarea înainte (cu viteza de 5 noduri), înapoi (un nod), virare stânga/dreapta sau urcare/coborâre.

Camera video din dotare filmează HD la rezoluţia de 1280×720 pixeli şi realizează fotografii de 1280×800 pixeli. Focalizarea poate fi manuală sau automată, la alegere. Camera poate fi programată să fotografieze continuu, la intervale de timp prestabilite, pentru a ne permite să ne concentrăm atenţia pe manevrarea submarinului. O matrice de opt LED-uri asigură iluminarea dacă este necesară, intensitatea luminii fiind reglabilă după nevoi. Înregistrarea video este stocată pe cardul de memorie al submarinului (cu capacitatea de până la 32 GB) în timp ce fotografiile sunt stocate pe iPad.

Durata de funcţionare după încărcarea bateriei este de până la 2 ore, iar modelul de top al gamei permite şi alimentarea dintr-o sursă exterioară de 12V, ceea ce-i prelungeşte semnificativ autonomia. Dimensiunile submarinului sunt de 48x37x18 cm şi cântăreşte 8,61 kg. Un set de greutăţi detaşabile realizează flotabilitatea pentru apă dulce şi pentru apă sărată.

Este disponibil pe siteul www.aquabotix.com în trei variante de dotare şi bineînţeles de preţ:

  • HydroView Sport
  • HydroView Plus
  • HydroView MAX
Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress