Maşinuţă-tanc spion cu telecomandă prin iPad, iPhone sau Android

Oportunităţile noi create de apariţia iPhone, iPad şi mai târziu a telefoanelor cu Android au dus la dezvoltarea a nenumărate categorii de bunuri de consum şi la apariţia unora noi, de neimaginat cu ceva timp în urmă. Fabricanţii jucăriilor pentru copii n-au scăpat nici ei şansa de a crea noi produse, compatibile cu ecosistemul iOS. Rover 2.0 Spy Tank este doar una din nenumăratele exemple în acest sens.

După cum îi sugerează şi numele, este vorba despre o micuţă maşinuţă telecomandată, dotată cu capabilităţi de „spionaj”. Vehiculul este comandat wireless, prin intermediul unei aplicaţii instalate pe un iPhone, iPad, iPod Touch sau terminale cu Andoid. Controlul se poate face în două moduri, la alegere, prin folosirea unor butoane virtuale din cadrul aplicaţiei sau în G-Drive Mode prin intermediul accelerometrului din dispozitivul iOS. De asemenea vehiculul poate parcurge rute prestabilite. Raza de acţiune variază între 60 de metri în câmp deschis şi 30 de metri între pereţi, ceea ce reprezintă o distanţă destul de bună pentru categoria aceasta de jucării.

Spy Tank dispune de o cameră video cu unghi larg capabilă să transmită imagini inclusiv în întuneric, graţie sistemului de vedere pe timp de noapte dotat cu o sursă de iluminare cu infraroşii. Poziţia camerei este şi ea reglabilă din telecomandă. Fluxul video transmis în direct de camera de pe vehicul este afişat pe ecranul iPad-ului sau iPhone-ului.

Este posibilă salvarea înregistrărilor video sau capturarea unor fotografii, ambele putând fi încărcate direct din cadrul aplicaţiei pe Facebook, Youtube şi Twitter. Imaginile transmise de Spy Tank sunt însoţite de sunet şi, mai mult decât atât, jucăria poate reda prin difuzorul încorporat sunete sau mesaje vocale transmise de către operator, asigurând o comunicare bidirecţională.

Alimentarea vehiculului este realizată de un număr de 6 baterii AA (cunoscute şi ca R6), acestea oferind o autonomie de câteva ore. Pentru a nu cheltui prea mult pe baterii, este preferabil să achiziţionăm un set de acumulatori NiMH de 2700 mAh şi un încărcător pentru ele. După primele 5-10 cicluri de încărcare acumulatorii şi-au recuperat deja investiţia comparativ cu bateriile şi vor rezista în jur de 1000 de cicluri de încărcare.

Rover 2.0 App-Controlled Wireless Spy Tank poate fi cumpărat de pe www.brookstone.com (unde puteţi vedea şi câteva înregistrări video informative) sau de la amazon.com

O jucărie similară, I-Spy-Tank, poate fi cumpărată şi în România, de la smuff.ro. I-Spy-Tank este chiar mai bună decât Rover, camera video fiind montată pe un braţ mobil, putând deci modifica poziţia camerei în funcţie de nevoi.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress