Primul fier de călcat economic din gama AEG 4Safety

AEG 4Safety reprezintă una dintre cele mai apreciate game de călcătoare ale companiei, iar acum se extinde cu una dintre cele mai ecologice fiare de călcat existente. Nota ecologică a noului călcător este prezentă începând cu ambalajul conţinând 99% hârtie reciclată, călcătorul propriu-zis, fabricat din 27% material plastic reciclat şi mai ales în ciclul de funcţionare al acestuia. Fără nici un compromis al performanţelor, fierul de călcat AEG DB5136GR consumă cu până la 30% mai puţină electricitate şi apă, realizând de-a lungul duratei sale de viaţă o economie care depăşeşte valoarea sa de achiziţie.

În 2009 compania membră a grupului Electrolux a efectuat un amplu studiu la nivel mondial, concluziile acesteia arătând că problemele cele mai des reclamate de către consumatori se referă la siguranţa în exploatare a fiarelor de călcat. Ca rezultat direct, a luat naştere seria de călcătoare AEG 4Safety, menită a răspunde cerinţelor utilizatorilor privind securitatea. Gama s-a dovedit un neaşteptat succes, fiind printre cel mai bine vândute fiare de călcat din intervalul de preţ cuprins între 40 şi 60 de euro.

Călcătoarele AEG 4Safety reduc la maximum posibil şansele producerii unor accidente în timpul utilizării lor. Pentru aceasta s-a apelat atât la metode pasive, de asigurare a unei stabilităţi maxime prin proiectarea optimă a suprafeţelor de sprijin şi alegerea materialelor cauciucate pentru o aderenţă bună, cât şi măsuri active de supraveghere permanentă a funcţionării aparatului. Călcătorul se opreşte automat dacă a fost răsturnat sau nu a fost folosit mai mult de 30 de secunde, respectiv 8 minute dacă se află în poziţie verticală, pe talpă. Evenimentul este semnalizat şi acustic, pentru reamintirea utilizatorului că a uitat fierul de călcat pornit.

Sistemul de producere al aburilor este deosebit de avansat, dotat cu funcţie de autocurăţare, antipicurare şi cu jet reglabil. Poate produce de la pulverizare fină până la funcţia „Shock”, care reprezintă un debit de 110 gr/min. Duza de pulverizare verticală produce un jet variabil între 0-40 gr/min.

Una din elementele care contribuie la economisirea de timp şi energie la folosirea noului fier de călcat este talpa specială GLISSUM. Suprafaţa emailată a acesteia asigură o alunecare foarte uşoară peste orice tip de fibre textile şi totodată are o rezistenţă deosebită la zgâriere.

Principalele caracteristici tehnice ale fierului de călcat AEG 4Safety DB5136GR sunt:

  • putere electrică: 2300 waţi
  • greutate netă 1,2 kg
  • capacitatea rezervorului de apă 300 ml
  • culoare negru şi elemente transparente cu inserţii verzi

AEG având o prezenţă slabă pe piaţa românească, nu ştiu dacă noul aspirator va fi disponibil în magazinele de electrocasnice de la noi, dar poate fi cumpărat la fel de simplu de la Amazon Germania.

Sursa: comunicat de presă 1, 2 şi www.aeg.de

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress