Aspiratorul de praf AEG/Electrolux UltraOne Mini

Aspirator silentios ultracompact

Cu câţiva ani în urmă grupul AEG/Electrolux a lansat familia de aspiratoare de praf UltraOne. Seria a devenit rapid un succes datorită performanţelor foarte bune la un preţ atractiv. Dotările de excepţie, materialele de calitate folosite la construcţia lor şi nu în ultimul rând silenţiozitatea foarte bună au atras aprecierea de care se bucură aceste aspiratoare. Iată că de curând compania a extins gama cu un nou membru, aspiratorul AEG/Electrolux UltraOne Mini. După cum îi sugerează şi numele, principala calitate a noului aspirator de praf este dimensiunea foarte compactă dar care reuşeşte să reproducă performanţele confraţilor mai mari.

La dezvoltarea acestuia s-a plecat de la ideea că peste 70 de procente din locuitorii Germaniei (AEG este o companie germană) trăiesc în mediul urban. Iar aici un lucru este mai preţios decât orice altceva: spaţiul.

Inginerii au reuşit să reducă volumul ocupat la mai puţin de două treimi din cea a unui aspirator obişnuit. În acelaşi timp şi greutatea a scăzut la aproape jumătate, UltraOne Mini având doar 4,5 kg în loc de 7-8 kg. Datorită fluxului de aer extrem de eficient optimizat, nivelul de zgomot al aspiratorului atinge doar 72 de decibeli, un nivel foarte bun pentru această categorie de electrocasnice, depăşit doar de aspiratoarele din gama celor ultrasilenţioase.

Tubul telescopic AeroPro este din aluminiu, îmbinările sunt perfect etanşe iar diametrul tubului este mai mare decât în standard. Aceste aspecte contribuie atât la reducerea pierderilor de putere pe traseul furtunului, cât şi la nivelul de zgomot redus prin optimizarea fluxului de aer. Inclusiv la proiectarea capului de aspirare AeroPro s-a ţinut cont nu numai de eficienţa captării prafului ci şi de scurgerea optimă a fluxurilor de aer.

Capul de aspirare AeroPro 3-in-1 încorporează nu mai puţin de trei funcţii într-un singur accesoriu: perie, duza pentru spaţii înguste şi o duză pentru tapiţerie. Reducerea numărului de accesorii prin încorporarea mai multor funcţii într-unul singur este foarte practică şi mai ales este la îndemână, el fiind păstrat într-un compartiment din interiorul aspiratorului.

Un indicator electronic semnalizează când devine necesară schimbarea sacului de praf sau al filtrului. Un ecran luminos LED de mari dimensiuni indică permanent nivelul de putere setat al aspiratorului, controalele fiind situate în locul cel mai convenabil posibil, pe mânerul tubului de aspirare. Roţile au suprafaţa de rulare îmbrăcată cu un cauciuc siliconic moale, pentru eliminarea zgomotului de deplasare.

Câteva specificaţii tehnice:

  • Putere: 1800 W
  • Tehnologie: filtru HEPA şi sac înlocuibil
  • Înălţime în poziţie verticală: 375 mm
  • Înălţime în poziţie culcată: 230 mm
  • Lăţime: 270 mm
  • Culori: 2 versiuni – roşu metalic cu gri şi albastru metalic cu gri

Preţul de la momentul lansării a fost de 390 euro, dar este de aşteptat să se reducă în timp. Vom vedea însă dacă va fi disponibil şi în România.

Pentru informaţii suplimentare şi manualul de utilizare al aspiratorului vizitaţi www.aeg.co.uk şi group.electrolux.com

Dacă sunteţi în căutarea aspiratorului ideal, vă recomandăm să lecturaţi şi ghidul de cumpărare al unui aspirator de praf.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress