Ceasul inteligent Casio G-Shock Bluetooth GB6900

smartwatch Casio G-Shock Bluetooth GB6900

Ceasurile Smart sunt relativ noi pe piaţă şi în marea lor majoritate sunt destinate unui public mai restrâns, căruia îi place să experimenteze sau chiar să-şi scrie propriile programe (aplicaţii) pentru ele. Iată însă că acest nou segment de piaţă, strâns legată de cea a telefoanelor smartphone, începe să intre în atenţia jucătorilor importanţi din domeniu. Noul intrat în arenă este Casio G-Shock Bluetooth GB6900, un ceas inteligent destinat publicului larg şi care păstrează aparenţa clasicului G-Shock.

Ceasul lansat de Casio dispune de conectivitate Bluetooth 4.0 LE (low energy), prin care acesta se conectează la telefonul inteligent deţinut. Deocamdată funcţionează doar cu iPhone 4S (cu iOS 5.1.1 şi iOS 6.0) şi cu iPhone 5. Aplicaţia G-SHOCK+ de la Casio poate fi descărcată de la iTunes App Store.

După realizarea legăturii cu telefonul personal, ceasul oferă următoarele funcţii:

  • Incoming Call Alert: ceasul vă atenţionează prin vibraţii şi/sau un bip când aveţi un apel pe telefon şi afişează numele apelantului. Apelul poate fi oprit la apăsarea unui buton de pe ceas.
  • Incoming Mail Alert: vă atenţionează când primiţi un email, funcţie utilă persoanelor care au nevoie să fie înştiinţate imediat ce le intră un mesaj. Funcţionează cu gmail.com, yahoo.com, icloud.com.
  • Phone Finder: apăsaţi un buton pe ceas şi telefonul va emite un sunet pentru a-l putea găsi mai uşor. Funcţionează chiar dacă telefonul se află pe silent sau în sleep mode.
  • Link Loss Alert: ceasul G-SHOCK vibrează ori de câte ori pierde legătura cu telefonul dvs. datorită distanţei dintre telefon şi ceas, a condiţiilor înconjurătoare sau orice alte motive.
  • Time Adjustment: ora exactă afişată de ceas se sincronizează automat cu cea de pe telefon, lucru util de exemplu în cazul călătoriilor, la schimbarea fusului orar.
  • Auto Reconnection: când aţi dat jos ceasul de pe încheietură şi îl lăsaţi undeva nemişcat pentru un anumit timp, intră automat în mod de funcţionare economic, întrerupând comunicaţiile cu telefonul. Imediat ce ceasul este mişcat, un senzor detectează acest lucru şi reactivează conexiunea la telefon, eliminând necesitatea efectuării manuale a acestor manevre.
  • Emergency Alert: în cazuri deosebite o simplă apăsare a unui buton lansează de pe telefon un apel către serviciile de urgenţă. Funcţia poate fi utilă mai ales persoanelor în vârstă sau suferind de boli care necesită o îngrijire specială.
  • Auto login & logout: de data aceasta nu mai este vorba despre smartphone, ci despre laptopul sau calculatorul dvs. Dacă vă îndepărtaţi de calculator, se întrerupe conexiunea cu ceasul de la încheietură iar computerul va trece automat pe logout. Invers, când reveniţi calculatorul va face auto login. Este o facilitate care poate fi utilă în mediul corporatist şi nu numai, când confidenţialitatea muncii dvs. este importantă.

Pe lângă acestea sunt disponibile toate funcţiile standard întâlnite în ceasurile din gama G-Shock, cum ar fi cronometru dublu reversibil (timp trecut, timp/tură, timp locurile 1 şi 2, timp rămas), ora în peste 100 de oraşe capitală, ceas deşteptător cu alarmă, 5 alarme zilnice sau unice, calendar până în 2099, bip ora exactă, alarmă baterie, format oră 12/24 ş.a.m.d.

Ca la toate ceasurile din seria G-SHOCK, rezistenţa la şocuri şi vibraţii a noului model Casio este inegalabilă. Rezistenţa de până la 200 de metri (20 de bari) sub apă vă permite să-l purtaţi cu încredere şi la plajă sau în piscină.

În timp ce durata de viaţă a bateriei în cazul celorlalte smartwatch de pe piaţă este cuprinsă între o zi şi o săptămână, Casio G-Shock Bluetooth vă scapă de orice griji şi din acest punct de vedere. Durata de viaţă a unei baterii standard cu litiu tip CR2032 este de 2 ani de zile, la o utilizare medie de 12 ore pe zi. Absolut impresionant, cel puţin comparativ cu alte ceasuri inteligente de pe piaţă.

Este disponibil în culorile alb, negru, maro, roşu, albastru. Dimensiunile sunt: 53,2 x 50 x 17,7 mm. Cântăreşte 64 grame.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina de prezentare a ceasului inteligent Casio G-Shock Bluetooth GB6900. Poate fi achiziţionat de pe www.gshock.com, la un preţ de 180 $.





Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress