Bandă fosforescentă pentru iluminarea wc-ului pe întuneric

Una dintre cele mai mari greşeli de proiectare în cazul blocurilor din România mi se pare a fi baia fără comunicare directă cu exteriorul. Fireşte nu toate blocurile sunt astfel construite, dar multe sunt. Printre cele mai ciudate cazuri de acest gen se numără cele din unele blocuri de apartamente confort 2, unde aerisirea băii se face printr-o fereastră care dă spre… bucătărie! Probabil toată lumea se gândeşte la mirosuri, dar mai există un dezavantaj: lumina.

La folosirea acestor băi este obligatorie funcţionarea iluminatului electric. Dar sunt n motive pentru care acesta poate cădea, mai rar sau mai des, în funcţie de zonă. Instalaţiile electrice ale oraşelor, proiectate cu zeci de ani în urmă, în cele mai multe locuri au rămas mult în urmă, fiind subdimensionate pentru nevoile actuale. Reţelele pică vara din cauza frigiderelor şi a aparatelor de climatizare, iar iarnă din cauza celor de încălzire. Lanterna ar putea fi o soluţie de avarie, dar foarte incomodă şi nu întotdeauna la îndemână.

Chiar dacă nu oferă o rezolvare a situaţiei, de un oarecare ajutor pentru orientarea în baie pe întuneric poate fi Jonny Glow, o bandă autoadezivă fosforescentă. Banda se aplică pe marginea interioară a vasului de wc, fiind rezistentă la umezeală şi aproape invizibilă pe lumină. Este suficient ca banda să fie iluminată timp de 15 minute pentru a emite o lumină verde strălucitoare timp de 10 ore. Astfel poziţia vasului de wc poate fi văzută chiar şi pe întuneric. De asemenea se vede dacă capacul este sus sau jos.

Nu spun că ar fi un produs util, ci mai degrabă este genul de produs care unora li se pare o prostie, altora genial. Având însă în vedere faptul că este vorba despre o bandă autoadezivă rezistentă la umezeală, se pot imagina nenumărate alte aplicaţii de marcare şi semnalizare a unor obiecte pe timp de noapte, nu neapărat wc-ul. Iar faptul că se află pe piaţă de peste cinci ani de zile, înseamnă că este şi el util la ceva.

Banda fosforescentă Jonny Glow poate fi cumpărată de pe amazon.com sau de pe siteul oficial, jonnyglow.com sau filiala britanică, www.jonnyglow.co.uk

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress