Suporţi pentru reutilizarea plaselor ca saci de gunoi

Una dintre exagerările comportamentului consumatorist este aruncarea plaselor rămase în urma cumpărăturilor şi achiziţionarea altora aproape identice dar fără mâner pentru gunoiul menajer. Doar faptul că pe eticheta celor din urmă scrie că sunt saci menajeri, nu justifică risipa. Un comportament avantajos din punct de vedere economic şi ecologic ar fi refolosirea plaselor devenite inutile ca şi saci de gunoi. Iar pentru ca acest lucru să fie mai comod, au fost concepute suporturi speciale care facilitează această reutilizare atât acasă cât şi la birou, în magazine sau alte spaţii publice.

Suporturile pentru reutilizarea plaselor ca saci menajeri au un design minimalist, uşor reproductibil de către oricine are la îndemână de exemplu o bară de fier-beton nu foarte groasă şi o minimă experienţă în modelarea ei. Unele sunt modele de podea, altele se montează pe marginea unei mese, se agaţă de ceva etc.

Rostul suporturilor este de a menţine plasa într-o poziţie deschisă, uşor de utilizat, fără ca mânerele sau părţile laterale să ne stea în cale. Un avantaj important al folosirii suporturilor în locul unor recipiente în care am putea pune plasa constă în lipsa pereţilor care reduc semnificativ capacitatea sacului de gunoi.

De multe ori se întâmplă ca la ridicarea sacului plin să constatăm că deşeurile se reaşează pe fundul lui iar sacul nu mai pare deloc atât de plin. Asta se întâmplă din cauza recipientului de gunoi, care face ca într-un sac menajer de câteva zeci de litri să nu intre nici 10 litri de resturi menajere. Datorită lipsei unor pereţi restrictivi, în plasele de pe aceste suporturi va încăpea o cantitate de deşeuri mai apropiată de capacitatea lor reală, asigurând o utilizare mai eficientă, mai economică.

Câteva modele de suporţi pentru utilizarea plaselor ca saci menajeri:

Everyday paperbag holder a apărut pe piaţă încă din 1995. Este produs în Finlanda şi este disponibil în două variante şi mai multe culori. Dimensiuni: 32 x 25 x 55 cm.

suport reutilizare plase ca saci gunoi menajer

Easy Garbage este creaţia unui designer spaniol, deşi seamănă foarte mult cu modelul precedent. Are dimensiunile de 34cm x 24cm x 53cm.

suport reutilizare plase ca saci gunoi menajer

Nubagg sunt ultimii intraţi pe acest segment. Comercializează două modele, unul de podea şi altul, numit Nubagg mini, pentru montat pe perete sau pe muchia mesei.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress