Cea mai impresionantă jucărie. Şi probabil cea mai scumpă.

Când părinţii locuiesc într-o vilă luxoasă, parcă nici jucăriile copiilor nu sunt mai prejos. Un astfel de exemplu este tema articolului de astăzi, visul oricărui băieţel între 3 şi 99 de ani. La prima vedere pare o reproducţie în mărime naturală a unui Porsche 917 GT. Dar este mai mult de atât. Caroseria basculează pe o parte, dezvăluind o machetă la scara 1:32 a celebrei piste de automobilism de la Le Mans. Şi nu este o machetă ornamentală, ci una perfect funcţională!

Cum spuneam, exteriorul reproduce integral un Porsche 917 GT, purtând numărul (20) şi vopsit în culorile originalului din filmul clasic Le Mans, din 1971, cu legendarul Steve McQueen în rolul principal (poate fi vizionat la calitate HD pe YouTube). Macheta are aceleaşi anvelope, aceleaşi jante de aluminiu din trei piese, întregul exterior fiind conform cu originalul. Până şi farurile şi semnalizările sunt funcţionale.

La apăsarea unui buton, caroseria se ridică ca o scoică, dezvăluind pista de raliu aflată dedesubt. Lucrată manual, macheta pistei Le Mans reproduce toate detaliile originalului: peisajul, semnalizările, iluminatul stradal funcţional, staţia de alimentare Esso, semnul Marchal de pe celebra tribună pe trei nivele aflată deasupra standurilor mecanicilor, hambarul de piatră Martini, podul de anvelope Dunlop ş.a.m.d. Gardurile de protecţie de aluminiu cu stâlpi de lemn condiţionaţi manual pentru a recrea aspectul celor erodaţi de timp, sunt elemente care contribuie la realismul întregii machete.

După cum am menţionat în introducere, macheta pistei de raliuri este una funcţională. Două controlere analogice permit controlul precis al celor 12 maşinuţe de curse de tip slot-cars. Acestea sunt ediţie limitată, reproducând modelele dominante din cursele anilor 1970-1971, în culorile originale. Printre ele găsim: Porsche 917, Ferrari 512 Coda Lunga şi Lola T70.

Trebuie doar introdus ştecherul în priză şi ansamblul este gata de joc. Preferabil după citirea instrucţiunilor de exploatare şi a condiţiilor specifice referitoare la garanţie.

Dimensiunile superjucăriei sunt: 4,12 m lungime, 2,28 m lăţime şi 0,91 m înălţime. Cântăreşte 363 kg.

Poate fi cumpărată de la Hammacher Schlemmer, iar dacă faceţi comanda până la data de 15 decembrie, va fi livrată la timp pentru Crăciun. Singura problemă este să dispuneţi de cel 125.000 USD, cât este preţul acestei jucării. O altă posibilă problemă apare dacă (încă) nu aveţi copii. Soţul va avea mari bătăi de cap până va găsi un motiv plauzibil pentru a justifica achiziţia 😉

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress